Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Energetický štítek domu vs rekonstrukce

Od: stary* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu.Na náš cihlový dům -31byt.jednotek-musíme nechat udělat do 1.1.2015 "Energetický šítek".Majitelé bytů postupně dělají výměnu oken za plastová,ale někteří ještě mají cca 50 let stará dřevěná okna,většinou v dezolátním stavu.Je lépe nechat udělat "štítek"teď,nebo se pokusit všechny zbývající donutit k výměně oken?Jedná se mi o to,jestli je hodnocen celý dům jako celek,nebo jsou uvedené hodnoty každého bytu? Budeme to projednávat ve výboru SVJ a chtěla bych být připravena na diskuzi.Děkui. D.Stará

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

2x

Pokud jsem dobře pochopila výklad ministerstva z médií, tak en. štítek musíte mít pouze v případě, pokud by se dům jako celek prodával a nebo v případě, že by někdo jednotlivě svůj byt v OV prodával tak si ho musí nechat vypracovat ,a nebo může en. náročnost doložit složenkami SIPO za poslední 3 roky.Zatím ho asi mít nemusíte, není k čemu ho použít.Pokud se ale pletu , rádcové mě určitě opraví...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz - tam je vše podrobně popsáno. Zdravím!

energoplan.cz/...

stary*
hodnocení

Děkuji za odkaz,zde je to perfektně popsáno.D.Stará

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]