Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okno do koupelny z kuchyně

Od: michaltopic* odpovědí: 7 změna:

V bytě, který rekonstruuji, jsem zbořil půlku jedné příčky, abych propojil obývák s kuchyní. Zjistil jsem, že zeď, která tvoří koupelnu, není s touto příčkou svázaná. Příčka je z duté cihly a zeď koupelny je z ytongu. Na tuto zeď chci dát část kuchyňské linky (pověsit na ní dvě tři skříňky). A také bych chtěl nahoře nad skříňkami mít plastové otevíratelné okénko. Takže bych odříznul kus té ytongové stěny. Ale nejsem si jistý nosností. Mohu to tak udělat? Fotku přiložím ještě dnes ...

doplněno 13.03.13 13:20:

fotka

Okno do koupelny z kuchyně

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Pokud je ten ytong dobře nalepený, tak ta desítka by to měla bez úprav a bez problémů udržet.

Jako pojistku bych ale do stavebního otvoru pod okno dal předvrtaný plocháč naležto (5x40mm), položil do lepidla a po 30cm ukotvil třeba natloukačkama. Pak si do horních skříněk můžete dát i slona...

pt®
hodnocení

1x

Také je dobré vědět, tloušťku zdi z Ytongu. - pt

michaltopic*
13.03.13 13:52
hodnocení

10 cm

albatros498022*

To by mělo udržet ale pokud to plastové okno dáte do kovového rámu který nakotníte do stropu a do spodní zdi tak se tím nic nezkazí.

pt®

Těch 10 cm by mělo stačit. Hop přidal další dobrou radu. - pt

albatros498022*
hodnocení

0x

To by mělo podle fotky být bez problému řešitelné.

michaltopic*
hodnocení

A když vyříznu flexou "okno" a v té spodní hraně pak budou připevněny skříňky, tak to udrží? Nerozlomí se tíhou ty horní nespojené bloky ytongu? Napadlo mne, že bych je nějak vyztužil. Například nějakým ocelovým plátem nebo profilem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]