Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám problém, měla jsem pronajatý pokoj u jedné paní, který mi po sedmy dnech vzala klíče a vyhodila mne. Smlouvu jsem bohužel neměla , protože to bylo na chvilku. Mám ale v tom pokoji věci, které mi nehodlá vrátit. Jak se mám bránit? Policie mi nepomohla.., protože nemohou zasahovat, když nemám žádné podklady..poraďte Děkuji.
Nikolgo, měla jste navázat na své předchozí dotazy nebo sem na ně uvést odkazy. Chcete-li relevnatní odpověď, budete muset napsat více, takhle máme k posouzení situace moc málo informací.
Zadržení věcí není odcizení.
Pokud si dobře vzpomínám na Vaše předchozí dotazy, máte finanční problémy.
Nezadržela Vám majitelka věci kvůli dlužnému nájemnému?
Každopádně byla chyba se nastěhovat bez smlouvy (i kdyby to bylo na 3 dny), takhle budete vlastnictví věcí v místnosti, k níž nemáte žádné právo, prokazovat pravděpodobně jen těžko.
Jaká policie Vám nepomohla? Předpokládám, že mluvíte asi o policii městské, protože policie státní z podstaty věci a podstaty oznámení musí konat, tedy Vaše oznámení musí přijmout, musí Vás vyslechnout a musí konat a postupně rozhodnout. Pokud ne, podejte si klidně stížnost. Co se šetřením zjistí, je věc úplně druhotná, podstata je to první, policejní orgán musí ze zákona konat.
Navíc, ve chvíli Vašeho oznámení je dotyčná podezřelá z daňových úniků, takže jí můžete ještě pěkně zavařit (pokud jste jí dala peníze na nájem).
Daňové úniky nejsou otázkou policie, ale daňového úřadu, každopádně zajděte na místní obvodní oddělení policie a nahlašte to, že Vám nechce vydat věci, buďto s Vámi hlídka PČR zajede pro věci, které Vám ta ženská vydá hned a bude to OK, nebo na ni podejte oznámení za krádež.
Nicméně, pokud jí dlužíte např. za nájem, nejedná se o krádež, ale o občansko právní spor, tudíž si musíte Vy nebo ona podat žalobu na místním okresním soudě.
Nevíme veškeré okolnosti, které např. Vás vedly k tomu si u ní zřídit podnájem a naopak její okolnosti Vás z toho bytu vyhodit, popř. Vám tam zadržovat věci.
Také zdravím. Měla jste pronajatý pokoj u jedné paní _ to tvrdíte Vy, smlouvu žádnou nemáte. V pokoji máte své věci _ to také tvrdíte Vy. Můžete prokázat, že se tam skutečně nachází věci, které patří Vám? Máte alespoň svědky, kteří mohou Vaše slova potvrdit, dosvědčit? Moc málo informací, ale pokud je to skutečně tak, jak říkáte, nezbude Vám, než se domluvit s tou paní. Jaký měla důvod takto se k Vám zachovat? Pokud chcete radu, měla byste říci jak se věci ve skutečnosti doopravdy mají...Pokud nemáte důvěru zde, obraťte se na občanskou poradnu, která je nejblíže Vašemu bydlišti. Ta je pro občany zdarma.
Přikládám odkaz na občanské poradny:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.