Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zateplit strop

Od: denisa90* odpovědí: 16 změna:

Nevíte někdo jak a čím správně zateplit dřevěný strop obytného pokoje, nad kterým je nepochozí půda? Strop je z prken, omítnutý na rákos. Za případné odpovědi předem děkuji.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Deniso, přeji hezký den.

Zateplit je potřeba vždy na studené straně. Je jedno jaký si zvolíte izolant, páč jich je desítky druhů a vše se řídí penězi a Vašim přesvědčením. Velice často se používá skelná (ta je levnější) nebo čedičová vata. Skelnou v rolích jen rozbalíte, čedičovou v deskách rozložíte. Položíte 20cm a na ní 10cm, již nemusíte křížem, pokud pracujete zodpovědně.

Jestliže ale uvažujete v horizontu 10 let v podkroví udělat místnost, bylo by vhodné již dnes kupovat rozměry vaty takové, aby se dali použít posléze do šikmin.

jabraka*
hodnocení

0x

Jako už mnohokrát,zateplení asi nejlépe minerální vlnou,tloušťka 20 cm,ale na podlaze půdy.Jiná alternativa možná není.

JABRAKA

Nebo polystyren.Ale vzhledem k nepochozí půdě tak asi foukaná izolace!

PS té vaty klidně i 30cm!

snidy*
12.03.13 22:40

i 40cm! *smich*

michaltopic*
hodnocení

0x

No a co SDK podhled? Pokud je strop pevný (ta prkna), tak by se na to dalo připevnit konstrukci a v ní mít vatu, nebo polystyren, nebo klidně foukanou izolaci. Ale lepší to bude shora.

fribble*
hodnocení

0x

Já fandím foukané izolaci. Mám už řadu let (tenkrát u nás novinka) mezi trámy Climatizer Plus a dodnes bez problémů. A úspora na topení je sakra poznat. A pokud budete někdy budovat podkroví, klidně tam může zůstat jako tepelně-protihluková izolace.

fribble, víte hodnotu lambdy Climatizer Plus, kolik cm máte použito?

jabraka*
hodnocení

0x

Foukanou izolaci si vesměs člověk neudělá sám.Položení vlny ano.

JABRAKA

hodnocení

0x

Foukanou izolaci jsem zvažoval taky, ale její cena mě rychle přiměla ke klasické skelné vatě...

dalle, cena souhlas a co lambda? jak je na tom oproti skelné vatě?

fribble*

Pokud dobře čtu - tepelná vodivost λD = 0,037 - při použití podle výšky trámů nafoukáno 18-20 cm. Nechci se s nikým přít, ale foukaná izolace je bezespárová a hlavně bezpracná a se zárukou. Ale každý podle svého gusta a možností.

fribble,

hm, je to jen na Vás, ale lambda nic moc ostatní vaty jsou taky bezespárové a bezpracné, pokud si to zadáte, rovněž se zárukou.

Naprosto s Vámi souhlasím, Ale každý podle svého gusta a možností.

Myslím si že pokud bude mít foukaná izolace lepší lambdu, tak i když skelné vaty přidám budu pořád na mnohem nižší ceně.

dalle, právě že tak to není, foukaná má daleko horší lambdu, a deleko větší cenu...

denisa90*
hodnocení

0x

Děkuji vám všem moc za odpovědi. Můj dotaz byl položen celkem obecně, proto bych chtěla doplnit pár informací. Věc se má takto: jedná se o podkrovní místnost, kde strop (prkna) jsou zespodu omítnuty na rákos. Z vrchu (z půdy) mezi trámy je položená černá papírová lepenka, na ní jsou křížem položeny dvě desky z minerální vaty, každá o výšce 6 cm a vše je opět kryto lepenkou. Nyní mi jde o to, zda-li by na lepence neměla být nějaká parozábrana, potom minerální vata (asi 20 cm) a opět parozábrana. Původní nedostatečné zateplení bych ponechala. Půda je a bude nepochozí, rozhodně neplánujeme vybudování podkroví. Předem děkuji za vaše odpovědi.

Deniso, špatně...

vrchní lepenku pryč, doplnit izolaci na výšku trámů, další vrstvu pře trámy tak aby nová vrstva byla alespoň 20-22cm, nad trámy bylo 8-10cm..

Pak nechat nezakryté, nebo přikrýt Jutadach 95, difuzní membrána.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]