Nejste přihlášen/a.
Moje matka - důchodkyně je zadlužená tak, že když zaplatí měsíčně přes 2500 Kč jedné bance, totéž druhé bance a k tomu
4000Kč za byt, zbyde jí na živobytí 1400 Kč. Pomáhám jí jak mohu,to mi věřte,bohužel si ji k nám nemohu nastěhovat,
už s námi rok žije manželova maminka. Sami dluhy nemáme,nevím co dělat - poradíte?
Je to smutné a nezodpovědné nabrat si pujčky a vědět že mi nezbyde na vlastní režií včetně jídla. Na druhé straně má vaše matka veliké štěstí že má hodné děti , které ji nenechají padnout.Jak z toho ven? Je jen jediná možnost , vzít si třetí pujčku a to vyšší sumu , zaplatit obě ty staršího data a potm splácet jen tu jednu . Samozřejmě to má své riziko. Nevím jak stará je vaše matka , zaplatit nájem a potom zůstane částka vyšší na jídlo atd. A taky pokud to její stav zdr. dovolí , se porozhlédnout po nějaké brigádě , úklid, hlídání dítěte, v supermarkétu vykládat zboží a pod.Jo pujčkou si na chvilku člověk udělá radost ale do té doby než příjde první a další splátka...
měli jste ji hlídat, když dělala dluhy
chcete je za ni uhradit?
a co oddlužení?
do práce, nějakou výpomoc by mohla dělat?
menší, levnější byt
najít si chlapa kde se nastěhuje...
miramira. To je hrozný omyl s tím majetkem. Samozřejmě že majetek mít může. Movitý majetek - to je jasná věc, s tím se nic neděje (teda předpokládám, že paní nemá sbírku obrazů starých mistrů, či ceněnou sbírku mincí). S nemovitostmi je to trošku složitější. Zde záleží na konkrétním případu. Ne vždy o ně příjde.
P.S. Jak muze vubec tak obrovsky dluh vzniknout? Pet tisic mesicne je strasne moc penez!
Tak já nevim, maminka manžela už u Vás bydlí...proč jí nenastěhujete k ní do pokoje? Mohou být tak stejně staré, mohou si povídat a neumírat v zapomění...byt který se uvolní, můžete prodat popř. pronajímat a umořovat s ním maminčiny splátky...dle mého takto uděláte nejlíp, když se splátky platěj, exekutor nepřijde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.