Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoci zadlužené matce?

Od: sv odpovědí: 12 změna:

Moje matka - důchodkyně je zadlužená tak, že když zaplatí měsíčně přes 2500 Kč jedné bance, totéž druhé bance a k tomu

4000Kč za byt, zbyde jí na živobytí 1400 Kč. Pomáhám jí jak mohu,to mi věřte,bohužel si ji k nám nemohu nastěhovat,

už s námi rok žije manželova maminka. Sami dluhy nemáme,nevím co dělat - poradíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

korina*
hodnocení

2x

Je to smutné a nezodpovědné nabrat si pujčky a vědět že mi nezbyde na vlastní režií včetně jídla. Na druhé straně má vaše matka veliké štěstí že má hodné děti , které ji nenechají padnout.Jak z toho ven? Je jen jediná možnost , vzít si třetí pujčku a to vyšší sumu , zaplatit obě ty staršího data a potm splácet jen tu jednu . Samozřejmě to má své riziko. Nevím jak stará je vaše matka , zaplatit nájem a potom zůstane částka vyšší na jídlo atd. A taky pokud to její stav zdr. dovolí , se porozhlédnout po nějaké brigádě , úklid, hlídání dítěte, v supermarkétu vykládat zboží a pod.Jo pujčkou si na chvilku člověk udělá radost ale do té doby než příjde první a další splátka...

buss
hodnocení

1x

měli jste ji hlídat, když dělala dluhy
chcete je za ni uhradit?
a co oddlužení?
do práce, nějakou výpomoc by mohla dělat?
menší, levnější byt
najít si chlapa kde se nastěhuje...

axlik*

Ještě lepší, zažádat o osobní bankrot ;) jinak dneska hlídat důvěřivý důchodce je těžký, kdejakej blbeček od O2 je překecá na levný volání nebo jedou na zájezd za levnýma pánvičkama...Je mi akorát zle z lidí co mají soudnost okrádat starý lidi!

repkin*
hodnocení

1x

Osobní bankrot, najdete ohledně toho hodně rad tady na poradně.

to myslím ale nemůže mít žádný majetek a to my nevíme jak to je.

sebod*

miramira. To je hrozný omyl s tím majetkem. Samozřejmě že majetek mít může. Movitý majetek - to je jasná věc, s tím se nic neděje (teda předpokládám, že paní nemá sbírku obrazů starých mistrů, či ceněnou sbírku mincí). S nemovitostmi je to trošku složitější. Zde záleží na konkrétním případu. Ne vždy o ně příjde.

mickeymouse*
hodnocení

0x

Najděte jí práci, něco co by zvládla, prodávat u větnamce, úklid v mateřské školce, háčkovat papuče a prodávat je na aukru...

hodnocení

0x

Nevím jak je stará, ale pokud je to ještě "mladá" důchodkyně, opravdu by si mohla někoho najít, nějakého dědouška, který potřebuje uklidit, uvařit, a nechal by ji rád u sebe bydlet zadarmo...

luke237
hodnocení

0x
Zkuste se podivat na podminky tech pujcet - jestli treba nesplaci nejaky velky urok. Pak by se vyplatilo ten dluh restrukturalizovat (nahradit ho jinym dluhem s mensim urokem, jakuz tady nekdo radil s tim "tretim dluhem).

P.S. Jak muze vubec tak obrovsky dluh vzniknout? Pet tisic mesicne je strasne moc penez! *sok*

hodnocení

0x

najít nějaký vedlejší příjem,jež by sama zvládla. Roznos letáků třeba.

drobeceee
hodnocení

0x

Tak já nevim, maminka manžela už u Vás bydlí...proč jí nenastěhujete k ní do pokoje? Mohou být tak stejně staré, mohou si povídat a neumírat v zapomění...byt který se uvolní, můžete prodat popř. pronajímat a umořovat s ním maminčiny splátky...dle mého takto uděláte nejlíp, když se splátky platěj, exekutor nepřijde...

hodnocení

0x

Napadlo mne ještě, zda by nebyla možná třeba konsolidace půjček... Sloučení závazků Vaší maminky do jedné půjčky s nízkou měsíční splátkou. Myslím, že by se tak daly ušetřit nějaké peníze na poplatcích a splátkách a třeba by to v situaci mohlo pomoci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]