Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit propisku z PVC podlahy

Od: zuzee* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat čím vyčisti počmáranou PVC podlahu od propisky. Zkoušela jsem doporučovaný líh ale nezabralo to. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Dvakrát jsem našla čištění teplým lihem - viz dole. Jinak také postříkat lakem na vlasy, chviličku nechat působit a setřít hadrem.Tak doufám, že snad něco zabere. Zkuste to raději někde v rohu, aby to neudělalo ještě větší škodu. Já to nezkoušela. Ale u toho laku na vlasy byla i odpověď, že je to na 100%. Určitě záleží jaká propiska i jaký druh PVC.*nevi*

Čištění, praní a odstraňování skvrn - propiska

skvrny čistíme čistým tekutým saponátem (bez přídavku vody), pak koncentrovaným lihem. Jinak: Skvrny od propisky a inkoustu je dobré otřít chomáčkem vaty napuštěným čistým teplým lihem.

dotaz*
hodnocení

0x
Zkuste líh s citrónem (poměr 2:1). určitě to půjde
zuzee*
hodnocení

Bohužel ani lak ani ohřátý líh nepomohli, zkoušela jsem to už před tím. Potřebuji to opravdu nutně vyčistit, byt není náš a brzy se budem stěhovat. Stačila chvilka a dcerka to počmárala.

lidka*

Tak to je zlé. Holčička to asi hodně zadřela. Zkuste ještě nějakou profesionální firmu, jestli neporadí a nebo to nepříjdou vyčistit. Určitě by to bylo lacinější, než úhrada lina majiteli bytu. Ale ještě nezoufejte, je tady hodně šikovných "rádců", třeba ještě něco vymyslí, co zabere. *mala*

kejki3

Zkuste na krajíčku odlakovač a ještě pro jistotu počkejte do druhého dne. Taky technický benzín PVC neškodí. V benzínovém čističi je aceton, ten moc neberu. Zatím nejlepší je podle mne isopropanol, dá se prý koupit v lékárně, nesmrdí a nežere.

Horší bude tzv. gumolino, je porézní a tam těžko radit.

slonbonjohn*

Z gumolina mi to šlo pískem na nádobí

seven*
hodnocení

0x

Drátěnka na nádobí (železná), pisek na nádobí , kolena, pot, a bolavý záda, do hodiny bylo po všem, zkoušel jsem brusný papír, ale drátěnka s pískem fungovala lépe. Vylila se mi náplň do propisky na měkké lino takže fleky jako kráva ale těď už je to dobr :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]