Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat čím vyčisti počmáranou PVC podlahu od propisky. Zkoušela jsem doporučovaný líh ale nezabralo to. Díky
Dvakrát jsem našla čištění teplým lihem - viz dole. Jinak také postříkat lakem na vlasy, chviličku nechat působit a setřít hadrem.Tak doufám, že snad něco zabere. Zkuste to raději někde v rohu, aby to neudělalo ještě větší škodu. Já to nezkoušela. Ale u toho laku na vlasy byla i odpověď, že je to na 100%. Určitě záleží jaká propiska i jaký druh PVC.
skvrny čistíme čistým tekutým saponátem (bez přídavku vody), pak koncentrovaným lihem. Jinak: Skvrny od propisky a inkoustu je dobré otřít chomáčkem vaty napuštěným čistým teplým lihem.
Bohužel ani lak ani ohřátý líh nepomohli, zkoušela jsem to už před tím. Potřebuji to opravdu nutně vyčistit, byt není náš a brzy se budem stěhovat. Stačila chvilka a dcerka to počmárala.
Tak to je zlé. Holčička to asi hodně zadřela. Zkuste ještě nějakou profesionální firmu, jestli neporadí a nebo to nepříjdou vyčistit. Určitě by to bylo lacinější, než úhrada lina majiteli bytu. Ale ještě nezoufejte, je tady hodně šikovných "rádců", třeba ještě něco vymyslí, co zabere.
Zkuste na krajíčku odlakovač a ještě pro jistotu počkejte do druhého dne. Taky technický benzín PVC neškodí. V benzínovém čističi je aceton, ten moc neberu. Zatím nejlepší je podle mne isopropanol, dá se prý koupit v lékárně, nesmrdí a nežere.
Horší bude tzv. gumolino, je porézní a tam těžko radit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.