Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozená parozábrana

Od: jenda* odpovědí: 2 změna:

V místnosti kterou jsem přistavil k domu a bude sloužit jako obytný pokoj mám následující skladbu stropu .Střecha je plechová pultová se spádem.Takže plech,lepenka,desky na trámcích.Pod tímto je prostor cca.60 cm,kde je 20cm vaty,desky na trámcích,mezi kterými je opět 10 cm vaty a rošt z latí kde je natažená parozábrana a tato je přilepena tmelem ke stěnám.Ze spodní strany místnosti pod parozábranu jsem udělal dřevěný rošt a na tento jsem chtěl dát palubky.Nyní jsem však zjistil,že se nad parozábranu dostaly myši a tuto prokousaly.Otvory jsem opět zalepil ale ted mám obavy z toho,že toto mohou myši udělat i doboudoucna a parozábrana nebude sloužit svému účelu.Mám raději místo palubek udělat strop ze sádrokartunu kdyby náhodou opět došlo k poškození parozábrany.Myslím si,že sádrokarton zamezí prostupu tepla a vlihkosti více jak dřevěné palubky.Nebo poradte co mám udělat.Děkuji za odpověd.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je jedno, zdali uděláte SDk ze sádroše či palubek. Obojí je paropropustný materiál.

musíte vyhnat myši...

archkaberle
hodnocení

0x
Dobrý den, pro ochranu parozábrany před hmyzem a hlodavci doporučuji dodatečnou aplikaci hmyzozábrany. Je to novinka, nevím, zda-li půjde u nás sehnat. Já jsem se s tím setkal loni na semináři v USA.
Strop bude určitě lepší udělat ze sádrokartonu, protože, jak sám správně píšete, SDK zamezí více prostupu tepla a vlhkosti.
S pozdravem Ing.arch.Kaberle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]