Nejste přihlášen/a.
chtěl bych se zeptat co vše potřebuji k vyřízení přístavby RD, jedná se o sbourání stávající přístavby - 2x6m a a rozšíření přístavby na cca 4x6m kde by měl vzninout malý pokoj a schody na půdu - stím bude také potřeba upravit střechu.
Předpokládám že budu potřebovat projekt, pak si ho na úřadě nechám schválit mohu a mohu stavět, je to tak?
Bohužel ale nemohu sehnat projektanata který by mi pomohl vyřešit jak presně postupovat (navrhnout materiál atd..) a dodal projekt podle kterého se dá přístavba postavit. Zkoušel jsem známé - nikdo nikoho nezná firmy.cz kde jsem ale v našem okolí nic moc nenašel. Vejdu se stímto poradenství do 5-10tis?
Otázka je trochu divně položená, ale je to tím že problematiku vůbec neznám.
5-10tisíc za celý projekt je málo. Za 5 se dělá nová domovní instalace plynu, příkladem. Projektant musí ručit za správnost návrhu konstrukcí a dále byste podle mě měl mít nejaký stavební dozor. Vaše stavba by měla splňovat podmínky pro ohlášení stavebních prací. Každopádně budete muset dokumenntací obeslat organizace a žádat o souhlas se stavbou. (elektrárny, plynárny, kabelo vedení, obec apod.)
Divně napsáno, pokusím se tím prokousat.
Projektant - zadejte si zdarma např. do aaapoptavka.cz požadavek na projekt, podrobně vypiště co požadujete a přijdou vám nabídky z kterých si můžete vybírat, Na první cenový návrh se nikdy nepřistupuje, musíte smlouvat o ceně. Dnes se projektanti šťourají v nose - je málo práce.
Nevím co myslíte poradenstvím - v projektu musíte mít určený materiál. Pokud myslíte cenu za projekt 5 -10 tis, tak to je málo.
Až budete mít projekt, zažádejte si o stavební povolení na stavební úřadě.
doplněno 10.03.13 20:03:Než cokoliv podniknete, stavte se osobně na stavební úřadě přesvědčit, zda lze tuto přestavbu uskutečnit. Ať nevyhodíte Kč za projekt a pak nic nepostavíte.
Ano divně napsáno souhlasím Myslíte že projetk na přístavbu stojí více? Je to 20h práce (10tis) na tři obvodové stěny (zjednodušeně), ale uvidíme jaké budou nabídky, děkuji za typ.
Poradenství - jsem bral tak že mi řekne že to co chci je nesmysl a uděláme to trochu jinak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.