Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je potřeba k přístavbě k RD?

Od: nosyparker odpovědí: 5 změna:

chtěl bych se zeptat co vše potřebuji k vyřízení přístavby RD, jedná se o sbourání stávající přístavby - 2x6m a a rozšíření přístavby na cca 4x6m kde by měl vzninout malý pokoj a schody na půdu - stím bude také potřeba upravit střechu.

Předpokládám že budu potřebovat projekt, pak si ho na úřadě nechám schválit mohu a mohu stavět, je to tak?

Bohužel ale nemohu sehnat projektanata který by mi pomohl vyřešit jak presně postupovat (navrhnout materiál atd..) a dodal projekt podle kterého se dá přístavba postavit. Zkoušel jsem známé - nikdo nikoho nezná firmy.cz kde jsem ale v našem okolí nic moc nenašel. Vejdu se stímto poradenství do 5-10tis?

Otázka je trochu divně položená, ale je to tím že problematiku vůbec neznám.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

5-10tisíc za celý projekt je málo. Za 5 se dělá nová domovní instalace plynu, příkladem. Projektant musí ručit za správnost návrhu konstrukcí a dále byste podle mě měl mít nejaký stavební dozor. Vaše stavba by měla splňovat podmínky pro ohlášení stavebních prací. Každopádně budete muset dokumenntací obeslat organizace a žádat o souhlas se stavbou. (elektrárny, plynárny, kabelo vedení, obec apod.)

nosyparker
hodnocení

Děkuji za informace, jde mi prvnotní fázy hlavně o zvolení typu materíálu (zda půjde přistavět jako dřevostavba - bohužel podlaha vzhledem k svažitosti terénu je 1,8m nad zemí) a rámcový odhad ceny - podle toho chci postupovat dále.

uska*
hodnocení

0x

Divně napsáno, pokusím se tím prokousat.

Projektant - zadejte si zdarma např. do aaapoptavka.cz požadavek na projekt, podrobně vypiště co požadujete a přijdou vám nabídky z kterých si můžete vybírat, Na první cenový návrh se nikdy nepřistupuje, musíte smlouvat o ceně. Dnes se projektanti šťourají v nose - je málo práce.

Nevím co myslíte poradenstvím - v projektu musíte mít určený materiál. Pokud myslíte cenu za projekt 5 -10 tis, tak to je málo.

Až budete mít projekt, zažádejte si o stavební povolení na stavební úřadě.

doplněno 10.03.13 20:03:

Než cokoliv podniknete, stavte se osobně na stavební úřadě přesvědčit, zda lze tuto přestavbu uskutečnit. Ať nevyhodíte Kč za projekt a pak nic nepostavíte.

nosyparker
hodnocení

Ano divně napsáno souhlasím :) Myslíte že projetk na přístavbu stojí více? Je to 20h práce (10tis) na tři obvodové stěny (zjednodušeně), ale uvidíme jaké budou nabídky, děkuji za typ.

Poradenství - jsem bral tak že mi řekne že to co chci je nesmysl a uděláme to trochu jinak...

ga*

Zeptejte se na vašem místnně příslušém stavebním úřadě, určitě Vám projektanta doporučí. Vědí jací v okolí projektuj a kteří mají projektové dokumentace v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]