Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní světlo s čidlem

Od: honzas1® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, hledal jsem na netu ale nic jsem nenašel.. máme v chodbě světla se senzorem pohybu... jsou tam dvě a obě dvě zmrtvily po prasknutí žárovky.. nemá s tím někdo zkušenost? akorat jsem si všiml že u některych těch světel je v popisu-vyšší odolnost proti zkratu-prasknutí žárovky...že by se tam něco spálilo? díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisek*
hodnocení

0x

Jestli jsem dobře porozuměl Vašemu článku, tak senzor nefunguje protože praskla žárovka. Senzor určitě funguje ale prasklá žárovka nebude svítit i kdyby měla deset senzorů. Nutno vyměnit žárovku a bude zase vše v pořádku.

hodnocení

prominte, ale takový idiot zase nejsem.. samozřejmě že jsem je vyměnil ale od te doby ani tuk... elektrikař co nam to tam montoval řekl matce že tam je skleněná pojistka, sundal jsem to vičko a je tam prd... tak mu to asi odšroubuju a zanesu at mi ji ukáže..

hop®
hodnocení

0x

Jde o to, jaké senzory tam jsou, některé mají výměnnou pojistku proti přetížení, jiné odejdou do křemíkového nebe. Ale prasklá žárovka dokáže vyrazit i 25A jistič...

Dnešní cena pohybových čidel mne přesvědčuje o tom, že pokud to není pojistkou, tak koupit nové PIRko, dnes jsem jedno kupoval za 169,-Kč...

hodnocení

děkuji za odpověd.. je to toto světlo globallux.cz/...

akorat je bílé.. a jistič to nevyhodilo

azurit*
hodnocení

0x

Jsou dva systémy kterými může být žárovka spínána 1) relé 2) polovodič (triak), ale bohužel pro Vás - obě může zkrat spůsobený prasknutím vlákna poškodit (relé se ojiskří/slepí) triak se prorazí. Pokud tomu tak je, nezbývá, než zničené součástky vyměnit, což ale člověk který tomu nehoví nejspíše nezvládne... Pro vyhnutí se těmto problémům doporučuji příště použít LED žárovky, které za a) vydrží podstatně déle b) při svém odchodu zpravidla nezpůsobí proudovou špičku, která čidlo zničí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]