Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podlahy půdy

Od: mejla69 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,prosím o radu při zateplení půdy.Hodláme zateplit byty v bytovém domě ze strany nevytápěné a nezateplené půdy.Podlaha půdy je betonová,nad ní jsou trámy 20x20cm asi 10cm nad podlahou.K zateplení hodláme použít drcený polystyrén,který nasypeme mezi trámy přímo na betonovou podlahu.Přes trámy dáme napříč hranoly,ze ktrých uděláme rošt pro položení OSB desek jako pochozí plocha.Polystyrén bude vysypán tak,aby mezi polystyrénem a deskami mohl proudit vzduch.Je nutné použít parozábranu,případně jak?Je vůbec tento systém zateplení vhodný:Děkuji za reakce

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Netrně obdobný postup jsem dělal v práci.Rozdíl v použití "vaty" ,dvě vrstvy p tl.10 a 14cm.Protože půda pak není pochozí,dělal se ke komínům a anténě rošt-dva hranoly na výšku vaty a na ně OSB desky,jo,na vatu včetně záklopu OSB přišla fólie tuším Guttafol 135,volně položená s výjímkou roštůkde přišla pod osb desky.Pkd byste chtěl foto z akce písněte svůj e-mail do sz!

doplněno 05.05.13 20:40:

Ps ten drcený polystyren vám průvan může "ukrást" asi bych spíše použil foukanou izolaci nebo desky vaty či polyše.

mejla69
hodnocení

Volím drcený polystyrén z důvodu úspory,vyjde asi na polovinu vůči vatě.Půda je cca do 50cm obezděná,takže si myslím,že ten polystyrén jen tak neuletí,navíc bude po celé ploše zaklopen OSB deskami,ve kterých budou větrací otvory.Jde mi hlavně o to,zda použít parozábranu nebo nějakou difuzní folii?A taky zda-li má s tímto systémem někdo nějaké zkušenosti.Nikde jsem nic nenašel,mimo to že se to prodává.Na myšlenku mne přivedl známy,který timto způsobem letos zateplil nizkoenergetický dům v 60cm.Použil to taky z úspory nákladů.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ten polystyren je volně nasypán,je lépe mu nechat volnost.Žádnou parozábranu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]