Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní rekonstrukce v okálu

Od: hedus1 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda je možné v okálu (30 let starý) odstraňovat vnitřní příčky, případně které. Jaká je konstrukce stavby? Chci posouvat příčku mezi koupelnou a kuchyní a nevím jestli mi nespadne strop na hlavu.:( Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Kontaktuj rdrymarov.cz/... a nebo okal.cz/... - tyhle firmy mají s OKALy největší zkušenosti...

doplněno 10.03.13 12:13:

Jabrako - příčky lze odstraňovat, jen to není tak jednoduché, jako prosté vybourání (namísto příčky je montován nosník).

doplněno 10.03.13 22:50:

Jirbar: Nebudu se přít - jen - obě tyto firmy mi dělaly nábrhové rozpočty na ú(o)pravy domku (OKAL z 1977), ´vyhrála´ RD... A - mimochodem - ten tvůj soused s perlíkem je drsňák... :-D

jabraka*

V podstatě lze vyřešit vše.Ale rozhodně je lépe se poradit se statikem.

JB

jirbar*

Firma OKAL nemá s domky Okal ale vůec, jak říkám vůbec nic společného. To jen Lada Tikal by se do krve hádal

doplněno 10.03.13 22:48:

Taky je otázka jaký domek tazatel vůbec vlastní. Setkávám se s tím, že lidi každé starší dřevostavbě říkají OKAL. Dům nemá nic společného s bývalým RD Rýmařov. Dříve Rudné doly nyní Rodinné domky.

doplněno 10.03.13 22:50:

Tady taky tvrdili že mají OKAL. Viz foto majitelů až na konci vlákna

poradte.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Příčky nelze odstraňovat.Dům je konstruován jako spojitá konstrukce samonosných panelů.Příčka mezi koupelnou a kuchyní?myslím,že kuchyň navazuje na obývací pokoj okýnkem,koupelna je v sousedství chodbičky.

JABRAKA

jirbar*

Není uveden typ. Kde kuchyň navazuje na obyvák může být třeba typ 117.

A jen tak mimochodem příčku v typu 117 mezi koupelnou a dětským pokojem soused perlíkem posunul o půl metru, takže si zvětšil koupelnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]