Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestavba sklepu na byt

Od: papua odpovědí: 8 změna:

Ahoj, na internetu jsem toho našla celkem dost o přestavbě půdy na byt ale mnohem méně, vlastně nic kloudného o tom, jak předělat sklep na byt. Mám po matce rodinný domek ze 70tých let. Dům je podsklepen. Momentálně je v něm garáž a 3 vlastně naprosto nepoužívané místnosti. Problémem jsou mimo jiného okna, která jsou umístěna těsně nad úrovní terénu. Jde něco takového přebudovat v normální bydlení?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Myslím,že u rodinného domku by s tím problém být neměl.Jen je potřeba postupovat tak,aby to nedalo možnost nějakým stížnostem.Okna vyměnit na nahlášení a ostatní se buduje bez vnějšího pozorování.Podobnou rekonstrukci jsem dělal též.

JABRAKA

kjanik112*
hodnocení

0x

Ano. Výhodu takového bytu oceníte za letních veder, je tam teplota příjemně nižší, je to vlastně klimatizace zadarmo.

hodnocení

0x

Předpokladem je kvalitní izolace podzemní místnosti. Špatná nebo žádná izolace - bude tam vlhko. Záleží i na terénu, svah - rovina, hladině spodní vody, typu okolní zeminy. Dále může být problémem odkanalizování pokud jsou místnosti pod úrovní kanalizačního sběrače. Okna to určitě chce vyměnit za plastová. Větrání bych doporučil pro podzemní místnosti raději nucené s výměníkem, otevírat okna těsně nad zemí by mohlo znamenat svinstvo zvenku v bytě. Dále je otázka, jak řešit zateplení. U klasických podzemních nebo částečně podzemních domů se to řeší 10 cm polystyrenem z vnější strany, tady buď izolace neřešit vůbec, nebo izolovat zevnitř, což není úplně ideální.

aweling
hodnocení

0x

Dobrý den, letos se chystám taky, byt je taky cca ze 70 let, takže jsme na tom asi stejně, my tam akorát máme starou koupelnu...garáž a sklep a kotelnu...kotelna je odříznutá, ta by zůstala tak jak je...Jestli už máte něco za sebou byla bych ráda když by jste se mi třeba ozvala na email VPavlistova@centrum.cz díky :) chtěla bych se poradit :)

hodnocení

0x

papua, všechno lze předělat udělat. Pokud ale budet chtít oficielně, domnívám se, že Vám to nedovolí. Tuším, že byty nemůžou být ve sklepních prostorech.

Jde něco takového přebudovat v normální bydlení? Normální ne, ale sklepní ano...

doplněno 11.03.14 18:16:

Kdysi jsem četl předpis, že sklepní místnosti nemůžou být obyvatelné místnosti.

Koupelnu přeci neobýváte.

aweling

Proč myslíte? My třeba v tom sklepě máme koupelnu, která tam je od doby co ten barák stojí ..cca 40 let.
Takže si myslím, že když je tam ta koupelna...tak by to dovolit mohli...ne? nebo to nahlásit jen jako přestavbu nebo tak nějak nevím, já se v tom vůbec nevyznám...

hodnocení

0x

,My jsme to udělali na chatě je zděná,,,ale budete bojovat s plísní a zatuchlinou. A tepelné rozdíly také nejsou dobré,i když je to příjemné..My tam ale netopíme jsme tam pouze v létě. Ale větrat a větrat..

doplněno 12.03.14 19:39:

My také to máme ve srázu,ale vlhko je znát,,,Obložila jsem to vevnitř polystyrénem i strop ,,je to teplejší a zdi neplesniví.

aweling

My by jsme v jedné mísnosti a to v koupelně měli udělané topení, a v druhé v té největší krbová kamna, je to jen v jedné části v zemi a to max 1m víc ne...z druhé strany se normálně chodí, tam to neni v zemi vůbec, máme barák jakoby na srázu...tak si myslím že by s tímhle neměl být problém...snad...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]