Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezání skla na míru - cena?

Od: gumidek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

potřebuji na stůl skleněnou desku o velikosti 104 x 57 tloušťky asi 3 - 4mm se zeleným nádechem v hraně. Nějaké tvrdé sklo, které se používá na skleněné stoly (i když bude v mém případě ležet na dřevěné desce). Samosebou opracovat hrany a zabrousit je.

Věděl by někdo, kolik mě to asi bude stát? Stačí odhad, zatím jsem sklenáře nikdy za život nepotřeboval...

Díky za rady. Samosebou v pracovní dny nějakému ve svém okolí zavolám a domluvím se. Zde mi jde jen o cenový odhad, kdyby někdo tušil, abych se mohl případně připravit na nějakou částku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Cca před 2 roky sklo na stůl 6 mm 60 x 60 cm kolem 500,00 Kč. Na sklo 3 mm si nepostavíte ani hrnek s kafem.

doplněno 09.03.13 16:39:

Na čistě skleněné stoly (bez dřevěné desky) se používá sklo tvrzené. To se ale nedá řezat, takže by muselo být vyrobené přímo na míru. Cena by asi ale byla trochu jinde.

gumidek*
hodnocení

Díky, vezmu teda těch 6mm. Šlo mi hlavně o to, jestli se vejdu do 1000kč nebo do 2000kč.

Měl jsem na psacím stole z bývalého obývákového skleněného stolu desku a na té jsem měl počítač, pájel, kutil a vydržela 5 let a pak jsem nějak silně utáhl svěráček a rup... :D

Rozhodně neplánuji tam dát PVC lino a podobné podložky. Prostě chci zase sklo.

doplněno 09.03.13 18:18:

svěráček a jen lehce jako vždy ... *frajer*

Sklo prasklo, když jste na něj utáhl svěrák*sok*? No to si teda dovolilo dost *bum*

hodnocení

0x

Cena je hodně individuální, ta se nedá takhle říci. Jen si dovolím upozornit, že na stúl jsou 4 mm zoufale málo. To nedopadne dobře. I když to bude ležet na desce.

kimikimi
hodnocení

0x

Na stoly se používá sklo od 6 mm výše, ideálně tvrzené - kvůli bezpečnosti.

jabraka*
hodnocení

0x

3mm sklo je okenní,pak ještě bývá sklo 4 mm,ale i to je na stůl slabé.Ideální je 5 mmFloat je třeba zabrousit hrany.Na dřevo je třeba podložka,ideální je PVC tapeta s krajkovým dekorem,udělá stůl parádní a není tak náchylný k prasknutí,když se na něj sedne.

JABRAKA

Dnes se na okna používá 4 mm silný sklo. Trojku jsem už neviděl ani nepamatuju.

Sklo 3mm se stále běžně používá při zasklívání starších špaletových oken. Před měsícem mi s tím přesklívali 12 oken z domu ze 32 roku. 4mm se používá hlavně na dvojskla do plastů.

Jak do špaleťáků tak i do eurooken dáváme 4 mm silný sklo. Trojku opravdu ne.

hodnocení

0x

google.cz/...
Stejne je jedno jesetli se cenu dozvis v sobotu nebo v pondeli.

xpj*
hodnocení

0x

Na stůl bych nešel do obyčejného skla, ale do lepeného kaleného minimálně 4+4mm, myslím, že sklenář vám to také řekne. My máme poličky v koupelně z kaleného 4mm a je tenké a prohýbá se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]