Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedka posílá kontroly

Od: veldas odpovědí: 16 změna:

Dobrý den potřeboval bych poradit co mám dělat se svojí sousedkou která je nepříjemná baba která na nás co dva měsíce posílá nějakou kontrolu. Můžu se proti ní nějak bránit?Kromě toho, že bych jí praštil lopatou :) díky Velda

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

Bydleli jsme tehdy v prvním poschodí paneláku a stará sousedka pod námi si taky trvale stěžovala, že děláme kravál.

Tři pračky děnně. A to je pořád. A ještě k tomu tam mají kočku. No představte si to. Kočku v paneláku. No a v noci! Ani nechtějte vědět, co se tam děje. No hrůza.

Moje tehdejší přítelkyně a pozdější žena se jí jednou zeptala, jestli si už koupila hrob. Baba začala ječet, my jsme se váleli smíchy a od té doby jsme měli pokoj.

jj, ironie je nebezpečná zbraň. *smich*

Já mám kočku v paneláku skoro 11 let a nikdy si nikdo nestěžoval,protože: nezaštěká a nezaštěká a celé noci prospí! No není divná? :))

andrea1*
hodnocení

3x

Záleží na tom, proč ty kontroly posílá a co ty kontroly zjistí. Ono těch kontrolních orgánů moc není. A když vyjde najevo, že stížnosti jsou neoprávněné, že si paní vymýšlí, nebudou se jejími stížnostmi zabývat. Lopatou ji neubližujte, to ji radši na ni posaďte a strčte do pece, babu jednu. *smich*

veldas
hodnocení

Poslala stavební úřad, komebníka, který nám dělal komín a ted úřednici ze životního prostředí a všichni nic nenašli co myslíte co sní mám udělat?

ukulele*

pořád nám nepíšeš co děláš Ty? jen si stěžuješ na tu paní ... víš, on život ve společnosti je dost o toleranci k druhým a né jen prosazovat svoje. dost se divím ostatním rádcům, co se vyjadřují k tomu o čem nemají moc páry, respektive páru mají, ale jen z jedné strany

Píše, že žádná kontrola věci, na kterou si paní stěžuje, nezjistila nedostatky.

veldas
hodnocení

Já nic nedělám je to protivná baba která si stežuje na všechno např. že jsme tu měli zastávku jenom ceduli a obec udělala novou srubovou krásnou a ona si stěžovala, že je o 10m dál od jejího baráku atd. Já jsem nic neudělal asi se jí nelíbí, že vedle ní žijí mladý lidé

ukulele*

no, nechci být za šťourala, ale píšeš, že na Tebe pozvala kohosi ohledně komínu, atd, tak to nic asi nebude, ne? asi byla paní zvyklá na určitý klid a vy mladí lidé jí ho narušujete, vám se to zdá normální, jí ne...já mám spoustu podobných příkladů co vadí mě, ale nedotáhl jsem to na stížnosti, pro někoho to jsou malichernosti, mě to ubíjí, když Ti je popíšu, budeš se smát : mám v sousedství kluka co má krámek s autopotřebami a kolem projíždějící pořád na něj troubí a nebo troubí na lidi - svoje kamarády co k němu chodí, mě to vytáčí k šílenství, neb si při troubení auta představuji autonehodu a nebo sražení člověka na silnici, jim to příjde jako normání pozdrav! mám pokračovat? jakýsi tady sem a tam jezdí na velký motorce, né aby se rozjížděl pomalu, aby tím šíleným hlukem neobtěžoval okolí, ale přiává plyn jako idiot a kdyby jel třeba do práce, byl tam osm hodin a pak s tím rámusem přijel domů, to bych bral, jako že se potřebuje dopravovat do zaměstnání, ale on jezdí sem a tam, je to normální?

Oplácej stejnou mincí. Zavolej na ní třeba psychiatra. Řekni že máš podezření, že se z bytu ozývají rány, že asi mlátí hlavou o zeď.

ukulele*
hodnocení

2x

Dobrý den, jak nepříjemná? To je úhel pohledu, Vy se nemůžete chovat tak, aby jí to nevadilo a nemusela ty kontroly, jak píšete, posílat?

hodnocení

1x

Znám podobnou situaci - velice slušná rodina, manželé jsou krátce v důchodu. Sousedka je pošašená, volá na ně policii, udává je, kolem celého domu si dala instalovat kamery, ostnatý drát, prý jí lezou na dvůr a poškozují omítku, kradou zeleninu, ovoce. Přitom sami mají bohatou pěknou zahradu.

Dobře tu rodinu znám, takové dobráky aby pohledal, opravdu.

Nechali to být - čím víc domluv, tím víc pomluv. Baba je psychicky nemocná, už brzy bude asi muset do nějakého ústavu, sama už nevyžije. A její děti o ni pečřovat nechtějí, zřejmě vědí, co je to za dáreček.

Takže to asi ponechat osudu, já vím, že je to nepříjemné, takové osočování, ale snad bude brzy konec.

Lopatou ji nebouchejte, i když by si to na 100% zasloužila. Malér byste měl Vy. Vykašlete se na ni, záleží, kolik let jí je, ale jistě nebude opruzovat věčně. Jaga.

.. jaga má pravdu, dávám palec nahoru. Někdy si člověk nezaslouží mít takové sousedy, ale děje se to.

buss
hodnocení

1x

"Chlap" se bojí sousedky...od znepříjemňování až po omezení způsobilosti k právním úkonům...

bora3
hodnocení

0x

Ještě to chvíli vydrž (čím víc, tím líp) a potom si na ni stěžuj sám pro bezdůvodné napadání, stalking...

wogoos*
hodnocení

0x

Nejdřív řev jako když někoho vraždí. Pak večer stočenej starej koberec tahat kolem ní, potřísnit zem králíčí krví nebo kečupem. Dávat JAKO pozor ať vás nikdo nevidí. Pak vše rychle uklidit před příjezdem kohokoli a tvrdit že je na palici baba jedna.

ukulele*
hodnocení

0x

Já nic nedělám je to protivná baba která si stežuje na všechno např. že jsme tu měli zastávku jenom ceduli a obec udělala novou srubovou krásnou a ona si stěžovala, že je o 10m dál od jejího baráku atd. Já jsem nic neudělal asi se jí nelíbí, že vedle ní žijí mladý lidé
stále sem nakukuji a stále čekám na Tvojí odpověď a vysvětlení, tady tvrdíš, že nic neděláš a ještě to opakuješ, že jsi nic neudělal a pak píšeš, něco o komínu, tak nedělal jsi třeba Ty sám, ale zadal jsi zakázku, aby to udělali jiní a nebo se stal zázrak a udělalo se to, co se té paní nelíbí opravdu samo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]