Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CO svářečka na dutinkový drát

Od: tajfun* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den cjci se zeptat ,chtěl bych si pořídit Co svářečku ,koukal jsem na svářečku na dutinkový drát ,odpadá ply. bomba ..

chci se ale zeptat jak to svařuje , většinou je to na drát 0,9mm tak nevím plechy atd to asi povaří ale silnější matroš řekněme 3mm to provaří? dík předem ..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Tak do 3 mm by to šlo, ale při větší tlouštce bych asi na pevnost moc nespoléhal.

martina4*

Je vynikajici na svary do pozice (stoupacky), v praci varim trubickovym dratem trubky. Na domaci prace bude lepsi klasicky drat a COcko.

ladaadal*
hodnocení

0x

Dej sem odkaz nebo typ svářečky, takhle všeobecně se to nedá brát. Záleží na obou proudech, napětí, rychlosti posuvu a dalších věcech. Jinak všeobecně - zavaříš tím cokoli, jen od určité síly budeš muset dávat víc svarů na sebe.

tajfun*
hodnocení

a můžete mi něco doporučit já se díval zatím po OBI atd ..dík

ladaadal*

Já ti v tomhle neporadím, svářím klasickým COčkem, ani bych do toho osobně nešel, ale to je na každém, co si domů koupí a co s tím bude dělat. Možná na nějaké kutění to vystačí. Zkus se zeptat na svarforu, možná to tam někdo má.

kolo*
hodnocení

0x

Nekupovat.To je akorát tak pro kutily svařovat plíšky.Není nad normální COčko

michael01*
hodnocení

0x

klasický poloautomat,poloautomat na tr,drát je dražší musí mít 4kladkový podavač,má určitě větší provozní náklady

hodnocení

0x

Protože jedni tuto svářečku na dutinkový drát chválí a druzí zatracují, prosím ty čtenáře Poraďte, kteří ji mají, ať skusí přiložit nějakou tu fotku. Dík.

kolo*

Docent,komu není rady,tomu není pomoci.Podle fotky se dá určitě poznat,jak se vaří se svářečkou.*smich*Dutinkopatlalové si ji možná chválí.Normální lidi ne.Nehledě na to,že dutinkový drát je mnohem dražší než normální.Proč s dutinkovým nedělají taky ve firmách,továrnách?Protože je to paskvil akorát vařit s tím plech na králíkárnu.

tajfun*
hodnocení

jj tak dutinkovej teda nebrat , a nějaké cočko teda normální by jste mi mohl doporučit? mám to na doma ...

tesyk*

Já jí sice nevlastním, ale měl jsem jí půjčenou na vaření plechů u auta a byl jsem s ní spokojen. Na tohle naprosto dostačující. Hlavně neřešíte problém s bombou CO. Můžete si jí sice přefouknout od někoho kdo CO má, ale při legálním držení za ní budete platit denní nájem a využijete-li to sváření tak 1x za měsíc, tak se to nevyplatí. Jinak používám invertorovou svářečku s možností argon+wolframová elektroda, nebo elektrody, což pro kutilství považuji za nejlepší kombinaci.

kolo*
hodnocení

0x

Pokud vím tak nájem se platí jen za bomby na autogen.Já mám bombu na CO a nic neplatim a pokaždé mi ji všude vymění za plnou.To jedině že by zase bylo něco nového,ale pochybuji.Na Aukru seženete bombu za pár korun

tesyk*

Moje informace je, že za oficiální zapůjčení lahve se platí cca 10Kč/den. Ovšem jsou i samozřejmě jiné cesty...

ladaadal*

To ano - pokud si ji pronajmeš. Pokud máš svoji, neplatíš nic. Nevím, jak je to s výměnou a revizema. Jinak k COčku se dá bez problémů použít i hasičák vzhůru nohama. Prostě, poradit si lze vždy.

kolo*
hodnocení

0x

Věeobecně platí,že starší cočka víc vydrží a jsou bytelnější.Ty nové křápy za moc nestojí.Takové WLSP 315 vyráběná za komunistů se dá sehnat za 6000Kč a vaří 300 Amper.Přežije všechno.Jen jedna nevýhoda-váží hodně a proto to nikdo nechce.

hodnocení

0x

Tesyk, díky za informaci. Nejde mně o vaření velkých věcí. Potřebuji občas něco zavařit na autě nebo nějaké drobnosti do 2 mm. V tomto případě mně nejde o cenu toho drátu. Kdybych dělal často a větší věci, tak bych se jistě zařídil něčím pořádným. Jde mně jen o to, abych s každou volovinou nemusel jezdit za známým nebo ho vozit domů. S tím invertorem souhlasím, že je dobrá věc. Na hrubé práce se zatím obejdu s 25let starou svářečkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dutinkový drát

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]