Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažuji koupi pozemku pro stavbu RD. Chtěl jsem tedy původně postavit a zkolaudovat chatku (rekreační objekt), ale dle ÚP to nelze. Už jsem se několikrát spálil a proto bych si chtěl nechat poradit.
Co vše si mám zjistit a oběhat?
Začal jsem návštěvou SÚ, kde mi vytiskli seznam přípustného využití parcely. V blízkosti pozemku se nachází 4 RD ale nejsou uličně uspořádány (myslím tedy, že přípojky vedou různě, ale né ulicí (cestou)). Proto jsem zašel za správcem místního vodovodu, který by se mi měl během příšího týdne vyjádřit. Dále bych si chtěl zjistit napojení na elektřinu - na stránkách ČEZu jsem, ale nenašel více bližších info jak postupovat. Plyn ani kanalizace v lokalitě není. Budu mít tedy ČOV + vsak a plyn nebude. Ještě plánuji kabel na internet od 02, ale to není úplně podstatné a navíc mají pilířek kousek od pozemku, takže by to neměl být problém.
Děkuji za případné rady
Nevím, jestli je to na daném místě aktuální, ale zkontroloval bych zemní vedení. Jeden známý málem koupil pozemek, přes který vede v zemi jakési ohromné potrubí s plynem. Sice by v rohu pozemku stavět mohl, ale na zahradu by si nemohl ani zasadit strom...
Jestli elektřinu zavede ČEZ za svoje, to budete šťastlivec, po mě chtějí solidní pálku za blbých 15 metrů. Ta vodovodní připojka může být taky docela drahá. Vsak do půdy se dnes už myslím nepovoluje, pouze svod do nějakého potoka, ale možná jak jde.
Díky, vím, že pro stavební ohlášení budu žádat správce sítí (O2,ČEZ, RWE,...) o nexistenci sítí, což by už mohlo být pozdě. Přemýšlím tedy jestli ty žádosti nemám zaslat již nyní, což si ale nejsem jist zda mi dokumenty vydají. K pozemku mám nyní oficiálně zcela cizí vztah. Ještě jsem ho nekoupil - nejsem zapsán v katastru.
NO vida, ČEZ alespoň reagoval na váš e-mail. Na moje 2 e-maily vůbec neodpověděli, tak jsem se vydala je navštívit osobně. Bylo to v době, kdy jsem se rozhodovala zda stavět nebo ne. Jejich oficiální žádost jsem odmítla z důvodu neuskutečněné stavby bych platila majlant.
Přímo u nich v kanceláři jsem si vyžádala čistý papír a napsala žádost rukou. Znělo to tak nějak ... žádám o předběžnou informaci, za jakých podmínek lze uskutečnit odběr elektr. energie na parcele xxxxx. Žádám o vyjádření do 30 dní, abych se mohla rozhodnout zda budu stavět RD. Prostě úplně neumělá žádost (prý to ještě nedělali). Až jsem dostala kladné vyjádření, tak jsem podala přihlášku.
doplněno 09.03.13 11:00:- na kopii mapky z katastru jsem jim nalalovala nejbliží možnou trasu přípojky a přiložila k žádosti.
Zajela jsem na pobočku do ČEZu a chtěla předběžné info o možnosti dovézt el na pozemek. Ne, a ne, ... hned mě dávali ofic žádost a to jsem nechtěla. V případě nerealizace jsou tam vysoké stornopoplatky
Napsala jsem obyčejnou žádost o vyjádření za jakých podmínek lze dovézt el ke stavebnímu pozemku. Vyjádřili se do 14 dní a pak teprve jsem vypsala ty jejich formuláře. Nakonec přípojku 46 m kompletně financoval ČEZ. Čekala jsem 13 měsíců i když ve smlouvě byl termín zhotovení max. 1 rok. ČEZ má svého ombucmana, podala jsem stížnost a do týdne jsem měla el. Práce jim trvala jeden den.
Moc děkuji. Už jsem jim poslal email, tak uvidíme.
Já se do 50 m bohužel určitě nevejdu, takže to asi budu muset platit.
Uska: Tak to dopadlo přesně tak, jak jste psala.
"Je nejprve nutné podat Žádost o připojení elektrického zařízení k distribuční soustavě z napěťové hladiny nízkého napětí."
K tomu mi poslali asi tisíc informací, které se vůbec netýkali tématu. Mám na ně už docela vztek. Myslíte, že bych Vás mohl poprosit o to, zda ještě nemáte žádost schovanou někde v PC? Moc by jste mi pomohla - začíná válka s ČEZem Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.