Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubytování Chorvatsko

Od: hana* odpovědí: 21 změna:

chystáme se na dovolenou do Chorvatska. Které místo a hlavně ověřené ubytování byste doporučili? Mám děti - 7 a 3 roky. Nechceme nějakou samotu, abychom se nenudili. Děkuji za typy.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím:)Do Chorvatska jezdíme již léta,a tudíž máme toho velmi mnoho projeto.Nicméně,váš dotaz mne velmi zaujal,a to tím,že hledáte pěkné místečko především kvůli dětem,a jejich vyžití.Jednoznačně vám doporučuji Omiš,kemp Galeb.Je to tam překrásné,písečná pláž,navíc do vody je vstup velice pozvolný,a také píseček,všude.Děti se tam vyřádí.Nuda tam už vůbec není,pět minut cesty máte do centra města,kde je nádherná a veliká tržnice,obchůdky,zmrzlina,atd.atd.Výletovat můžete kam chcete,je to překrásné starobylé městečko,s takovými úzkými uličkami,také pizza restauranty,posezení venku,market máte vedle kempu.A o těch panoramatech ani nemluvím,celému městu vévodí i překrásné bílé skály,radost pohledět.Úplný Ráj na zemi.Vřele doporučuji.;)

Tisíc lidí, tisíc chutí. Zrovna mě by se Omiš nezavděčil. Magistrála hučí ve dne v noci a tím že to je jediný písek široko daleko je tam hlava na hlavě. Přitom o 2km dál v Nemiře je svatý klid a do Omíše se dá v pohodě dojít.

Ano,ano,v Nemiře je právě klid Boží,až moc*uf*Je to o tom,že místní lidé nesnášejí jakýkoliv řev,a chtějí mít klid,tzn,že od 22.hod musíte být jako myšky!Není tam kam jít,jedna restaurace u vody,a jedna malá pizzerka,toť vše.A koupání pro děti absolutně nevhodné,kameny a hned hloubka!Je to také Ráj,ovšem pro starší,nikoliv pro děti!*stop*

hana*
hodnocení

a co třeba Baška Voda? Dívám se Google Earth a vypadá to, že moře je tam taky plítké.

hana*
hodnocení

děkuji za vaše reakce. Moje představa by byla taková, aby tam bylo spíše mělčí moře, aby si děti mohli užít vody, v okolí ubytování obchody a restaurace a nějaké další vyžití, ale přitom né hlava na hlavě. Ubytování aby nebylo moc drahé, jsme jen obyčejní chudáci Češi ;) a jako mladá rodina nemůžem být nároční s ohledem na finance, takže klidně nějaké levnější ubytko poblíž moře. Chceme jet poslední týden v srpnu, takže to by mělo být moře pěkně vyhřáté.

Kdysi v červnu jsem byla na Istrii a ledová voda a i zataženo, tak proto spíše jižněji, aby počasí klaplo. Mám ještě nabídku na ubytování v Ruskamenu, to je kousek od Omiše za 40Euro na nás 4, to se mi zdá docela fajn, ale bojím se, aby to tam nebylo moc mrtvé *nevi*

Hani, podělím se o malé zkušenosti. Jel jsem tam předloni poprvé. Nic jsem nevěděl, informací od známých velice mnoho, že jsem nevěděl co je (ne)pravda. Dojeli jsme do Zadaru, k moři, a již jsem viděl jak přibíhá člověk a nabízí ubytování pro mne a manželku. Začal na 150 eurech za noc a vychvalování pobytu a hotelu.. dostali jsme se na 2x50 Euro na dvě noci, od pláže asi 1 km.

GPS 44°6'15.981"N, 15°14'42.622"E . Na druhý den že odjedeme jinam, za levnějším, tak slevil na 40Euro po dva dny.

Pak jsme jeli do Trogiru, GPS 43°31'3.748"N, 16°12'57.138"E, nějak jsme nemohli najít ubytování, ale za 15 minut po 40Eurech na noc. Opět 4 dny.

Na poslední 4 dny jsme jeli do Makarské, na kraji města jsme zastavili na jídlo, opět přišel nabízet ubytování, po chvilce handrkování chtěl 100Euro, že to levněji stejně neseženu...a já tolika neměl, tak jsme smlouvali a zjistili jsme že nám to dává na 4dny za 100 Euro, s placeným parkovištěm přímo u pláže.

nevím zdali jsem platil hodně či málo,ale byl jsem trošku spokojen, Důležité bylo, že manželka byla spokojena velice.

Přeji vám krásný pobyt.

...

hana*
hodnocení

tak to jste ubytování sehnal levně. Asi by bylo ideální vydat se na slepo a nějaký ubytko sehnat až na místě, jak to tak sleduju. Ale je to trochu risk, že něco seženem, ne?

Hani, bohužel Vám toto neporadím, páč nemám zkušenosti. Radili mi, abych jel na blint...

frame*

My jsme vždy jeli jen tak, bez zamluveného ubytování. Když jsme byli sami, tak nám nevadilo, že jsme jednu noc spali třeba v autě, ale nyní jsme už byli s ročním prckem. I bez smlouvání jsme sehnali nádherný apartmán za 80 euro 20 metrů od moře se dvěma ložnicemi a dvěma koupelnami. Bylo nás 5 (4 dospělí + prcek). Vše v pohodě.

pavkazji*
hodnocení

0x

Pozeptejte se zde- forum.ihvar.cz/... případně zde- chorvatske.cz/...

A máte málo kriterií např.místo,čas,pláž atd

doplněno 08.03.13 08:05:

Místem mám namysli část HR

hana*
hodnocení

kamarádka mi doporučila Primošten.

hodnocení

0x

Hana, byl jsem jen jednou v Chorvatsku, na třech místech. Nejhezčeji bylo na Makarské a taky nejlevněji...

Zadar, Trogír, Makarská... vždy po 4 dnech...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

všude se manželce líbilo, mne nikoliv

frame*

Těžká otázka - každý má jiný vkus a líbí se mu něco jiného. Zrovna ta Makarská (Byl jsem v Podgoře) bylo zatím snad jediné místo v Chorvatsku, které se mi vůbec nelíbilo. Typické turistické středisko. Jedna kavárna se mačká přes druhou. Po pláži se nedá ani projít. Moře v době mé návštěvy teplé jako chc...y. Mám rád menší městečka. Turistů tam je taky hodně, ale člověk se setká i s místními - nikdy jsme netrpěli nedostatkem společnosti. I přes málá městečka je tam živo a večer se konají různé akce.

Frame, to by vyhovoval Zadar, měli jsme pro sebe pláž, auto 10 metrů od moře...

ale já nemohu moc hodnotit, páč jsem byl jen jednou...

pavkazji*
hodnocení

0x

No tak s dětma spíše někam dolů,třeba Gradac není špatný,nebo Duce u Omiše(blízko pláže magistrála ,leckomu to nevyhovuje) co se týče Primoštenu tak samá chvála.Nevím shodou okolností tam jedu letos a měl jsem honičku sehnat ubytování bez CK už v lednu.Zkuste se podívat zde primosten.chorvatske.cz/...

Rozhodně ne Makarská-přelidněno.

Jedete autem?Tak bych se zkusil podívat na toto- mojeprazdniny.cz/... nebylo to špatný.

ferrarifan
hodnocení

0x

ahoj my jezdíme do Medulinu a nemůžeme si to vynachválit máme radši ubytování v klidu ale aby tam byla i zábava, takže tohle místo se nám osvědčilo. Pro děti je tam lunapark, tobogány tam jsou, písečná pláž taky a večer na nábřeží různé programy a sposuta kaváren a restaurací. Jezdíme sem ubytovanivchorvatsku.cz/... a spokojenost.

Byli jsme v chorvatsku loni poprvé ale z toho, co jsem viděl, bych se nijak nebál jet na blind. Na každým druhým baráku byly cedule Apartmani a někde kolem cest stáli i nadháněči a lovci nocležníků.

sanyo*

Loňského roku s manželkou , synem a vnukem jsme jeli Fábii ostrov Vir u Zadaru, Chorvatsko , zážitek pochopitelně Alpy a potom celé Chorvatsko a ostrov Vir, který leží na úpatí pohoří Velebity. Zpátky pochopitelně jsme se zastavili na Plitvických jezerech, Vinnetou nás ve vzpomínkách doprovázel. Píšu ale hlavně o tom, že ubytovaní jsme byli v apartmánu přes známého, cena byla tuším na den asi 67,-eur komplet, vařili jsme si sami. Pláže jsou kamenité, oblázkové, nebo betonová mola, v moří asi od 15 metrů je všude jen písek. Byl jsem naprosto spokojenej, cestu jsem si užíval, řídil jsem non stop tam i zpátky, tuším jedna jízda 1000 km, nádherná scenerie skal a hor. Cena - zda je to dnes drahé či není, nevím, byla to moje druhá dovolená od r. 1987, nerad někam jezdím, ale tady jsem byl spokojen.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Živodošče pokud máte děti.Je tam krásně a pohoda. Moc rádi se tam vracíme.Makarská je moc divoká,nic pro mě,tam klídek a supr pohoda,krásné moře a prostě labůžo...

hodnocení

0x

Známí jezdí už asi 15 let do Baška Voda, už mají svůj apartmán, ale prý není problém tam jet tam na blind a najde se ubytování vždycky.

Pro pobavení: naše Jugoslávie v roce 1985: nejprve Mlini pod Dubrovníkem, pak týden Makarská.

1/Ubytování ve vlastním stanu, děsné horko, žádná lednice. Uvařila jsem hrnec smetanové houbové omáčky. Poobědvali jsme. Jak to ale udělat, aby zbytek jídla vydržel až do večera? Dala jsem hrnec do stínu za zadní kolo auta. Přijeli další Češi. A prosili manžela, ať maličko pocouvá, aby se vešli. Zacouval. Na omáčku zapomněl. Hrnec i s omáčkou vzaly za své. Hrnec byl placatý, doma v Čechách bych ho okamžitě vyhodila. Tam jsme skoro nic jiného neměli, tak jsem ho umyla a manžel ho pracně jako datel vyklepával, aby se ještě nechal při zbytku dovolené použít. Vyhodili jsme ho až po poslední noci v Maďarsku.

2/ Turecké záchody. Ovšem se splachováním, žádné 17. století!:D Manžel na ně vyrazil. Po vykonání potřeby zákazník spláchnul. Někde to bylo ucpané, všechno z útrob záchodu se to vyvalilo zpátky a pořádně mu to ošplouchlo nohy až nad kotníky. Řval, že ho muselo být slyšet až k Dubrovníku. No fuj.

3/Při návratu domů směr Čechy se blížil večer. Jeli jsme už vnitrozemím, děti ve věku 4 a 6 let by už spaly. Nikde žádný kemp. Zastavili jsme v jedné zapomenuté vesnici. Vylezla stará dlouhá paní, celá zahalená v černém. Prosili jsme, zda bychom si mohli na jejím pozemku postavit stan. Souhlasila. My s manželem stavěli, děti se nám někam mezitím ztratily. Šli jsme je hledat. Seděly v kuchyni u nové jugoslávské babičky a společně s jejím 5 letým vnukem Vedranem baštily s chutí nějaké placky pečené na plotně a zapíjely hustým čerstvě nadojeným mlékem.

Všude kolem samé kravince, když jsme šli do stanu, klouzalo nám to pod podrážkami, jak u nás v lednu. Tam jsme se dozvěděli i jednu zajímavost - my měli šátor = stan. Paní na vesnici měla kúču = vesnické stavení. Ale její dcera už měla v Sarajevu stan = byt v paneláku. To jsou věci, co?

Dneska už takhle se stanem, tedy šátorem, jen málokdo jede. Ale zážitky to byly, to už nikdo v apartmánu či hotelovém pokoji nepozná. Jaga.

martin1965*
hodnocení

0x

Projel jsem Hvar, Korčulu, Makarskou, ostrov Krk, Cres, Lošinj, nyní už osmým rokem jezdíme na Istrii, vždy první týden v září, je to nejblíže, olivovníků a palem je tam snad víc než na jihu a počasí - z dlouhodobého pozorování je touto dobou někdy na jihu o 2-3 stupně více, ale teplota moře je na Istrii díky Terstskému zálivu kupodivu někdy i vyšší. S počasím je to hlavně o štěstí, koupali jsme se na Bašce (ostrov Krk na severu) taky 1. řijna a bylo 25 stupnů a zažil jsem ve stejnou dobu pěknou zimu a déšť v Dubrovníku. První týden v září máme tak 75 % štěstí na počasí. Zima snad nikdy, ale bouřka, déšť to občas jo. Na Istrii jsem našel všechno to, co v Dalmácii a navíc je tu snadná dostupnost z Čech i Moravy. Italský vliv je na Istrii velice patrný, Taková Poreč, Rovinj, Pula a nakonec i Umag, Novigrad, Vrsar jsou nádherná města a městečka a dýchne na Vás Itálie. Pláž si tam najde každý podle sveho gusta. Záleží hlavně na způsobu dopravy. V případě auta je místo ubytování celkem jedno. V případě autobusu je lepší větší centrum např. Poreč. Tam je ale poměrně rušno a jen menší písčité pláže, spíš kameny a betonové plochy. S dětmi bych určitě volil písčitou pláž. Nádherná je písčitá pláž například v kempu Bivillage mezi Pulou a Fažanou na jihu Istrie. Zase Fažana cca 1 km od kempu je dost klidné i když pěkné městečko - za půl hodiny ho projdete 3 x dokola.(Tip - nejlepší restaurace Paesan sice je kus od moře u hlavní ulice, ale super ceny, levné dobré víno a výborné jídlo. Vedoucí a zároveň kuchař jezdil do Čech, tak se k nám docela měl.) Nedokážu posoudit, kolik je tam lidí v sezóně, ale první týden v září je to celkem v klidu. Jezdíme na kolech. Mezi Pulou a Rovinjem je to spíš klidnější ale od Vrsaru až nad Umag je to jeden velký kemp. Na kolech si ale vždycky nějakou odlehlou pláž najdeme. Východní strana Istrie je hornatá. V Rabacu Jsem docela litoval hosty, kteří bydleli tak odhadem 200 m nad mořem a hlava na hlavě, pláže malé a všude okolo kopce, nebylo úniku, zase to vyváží nádherný Labin asi 6 km horách s jeho klášterem, nebo co to je. A kdo chce úplně nedotčené moře - ale dnes už se spoustou lidí, tak dojede na nejjižnější místo Istrie - Premanturu až K mysu Kamenjak. Paradoxně jedny z nejzajímavějších pláží jsou zase pod největším městem Pulou - jeskyně Stoja a další. Tak přeji dobrou volbu a hlavně pěkné počasí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]