Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cihlová zeď - stejné spáry

Od: egon® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěl bych doma postavit takový přístřešek na nářadí. Protože mám dost bílích cihel, využil bych je ke stavbě. Ale chěl bych stavět tak, aby bylo možné je vyspárovat a nechat bez omítky. Není mě ovšem jasné, jak se dělají přesné spáry? Mě napadlo podkládat každý šár nějakými hranolky a po vytvrdnutí malty je vydělat a spáru zapravit. Nebo je jiný postup?

Předem díky za názory

Cihlová zeď - stejné spáry

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipooo*
hodnocení

3x

Ja jsem pouzil tohle, koupit se to da v bauhausu akorat si nepamatuju jmeno. ackoli se to nezda tak prace sla pekne od ruky a hlavne rovne! Kdybych sel stavet zed, tak pouziju znova.

doplněno 10.03.13 13:17:

Jsou to takove umelohmotne spalky ktere po vytvrdnuti jdou krasne vytahnout a pouzit jinde

Cihlová zeď - stejné spáry #2

ladaadal*
hodnocení

2x

Ano, je jiný postup. Zkušený zedník ti to udělá jako normální zeď, jen dává větší pozor na výškový rozdíl. Jinak se to ale dělá od oka. Jako nezkušení si můžeš pomoci nějakým dorazem, ale jen bych to na něj přirazil a zrovna vyndal. Jednak ti bude stačit jeden a jednak to nebudeš muset dolovat.

doplněno 08.03.13 08:03:

oprava: nezkušený

hodnocení

2x

Při zdění komínu jsem používal pro dodržení stejných spár několik ocelových prutů o průmeru 10 mm . miro

hodnocení

1x

Podle požadované tlouštky spáry se používa pruty (lepší je hladký než roxor),dva ks,cca 2m dlouhé a vyzdíš cca 3/4 pak je posuněš a tdíš dál (teda pokud zeď ,pkd piliř tak stačí 2ks dle délky plilíře .

Používa se to tak běžně když je třeba pohledové zdivo!

doplněno 10.03.13 18:24:

To Mipo-jsou to křížka pro pokládku dlažby.jsou od tl asi 2mm po kdoví jakou tlouštku spár

hodnocení

0x
Šlo by udělat i rámeček třeba z vinklu přesně pod cihlu, podle toho strhnout maltu a lehce zaklepnout cihlu. Když udeláš rovný základ tak i zeď pak bude rovná i těch spar docílíš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]