Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava děr po hmoždinkách

Od: exated odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Potřeboval bych radu, jak ve starém paneláku opravit díry po hmoždinkách na stropě. Nejsem si jsit jestli je sádra na to vhodná, aby po čase nevypadla.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Dobře ´udělaná´ sádra nevypadne... ;)

Díry si předem navlhči, zasádruj a uhlaď (třeba houbičkou) do ´ztracena´, po přemalování bývalé díry nenajdeš.

albatros498022*
hodnocení

3x

Používám akrylový tmel, napřed vezmu toaletní papír namočím, máznu tmel do otvoru a vyplním tím papírem a zatlačím do otvoru pak celé dorovnám tmelem a je klid.

zepe*
hodnocení

1x

Sádra nevypadne ale jestli se bojite pouzijte treba sadru na SDK ta je jak skala ale tvrdne pomaleji. A tutově to budete sadrovat jeste jednou protoze se ta sadra na SDK propadne.

doplněno 06.03.13 15:43:

jsem pomalejší *haha*

lidus*
hodnocení

1x

Manžel to dělá lepidlem na obklady.

mili3478*
hodnocení

0x

akrylovym tmelem

jabraka*

Ne že bych zamítal akryltmel.Jen má jednu neblahou vlastnost,že v silnější vrstvě se propadá po vyschnutí.To trvá poměrně dlouho a pak je nutno propadlinu ještě vyplnit.Ještě jsem chtěl dodat,při odstraňování hmoždinek je nevytahuji,ale přečnívající plast seříznu ostrou špachtlí.Pak zbude hodně malý otvor k ucpání.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

0x

Není dobré díru jen zamáznout. Chce to taky tu sádru natlačit trochu do hloubky, například prstem nebo dřevěným kolíkem. Pak nevypadne nikdy.

abcdkockaprede
hodnocení

0x

Osvědčila se mi spárovačka na obklady. Drží dobře a líp se s ní pracuje - netuhne tak rychle jako sádra. Sádra je samozřejmě použitelná taky.

alin
hodnocení

0x

My ted opravujeme byt a vsechny tyto dirky a praskliny zadelavame lepidlem na kachlicky, to zarucene drzi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]