Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSB desky přišroubovat k podkladu ano/ ne?

Od: misu* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pa původní prkenou podlahu, kterou chceme provrutovat kvůli vrzání chceme položit PVC. Ze všech diskusí zde vyplývá, že se budeme muset pustit do položení OSB pod lino, aby se vyrovnaly nerovnosti prkenné podlahy. Chci se zeptat na postup. OSB desky stačí jedna vrstva např. 18-22mm nebo raději 2x 12mm křížem? Co mezi prkennou podlahu a OSB desky? OSB desky k původní podlaze přišroubovat nebo může být navolno (pokud by se dávala jedna vrstva OSB nebude se to rozjíždět a hýbat? - poud dvě vrstvy křížem přišroubovat k sobě obě vrstvy a nechat navolno nebo prošroubovat obě vrstvy k původní podlaze? Někde jsem tu četla doporučení, že na prkennou podklahu na srovnání stačí jen jedna vrstva 12mm OSB. Pokud ano, tak přišroubovat a vytmelit spáry a vruty? NEbude to slabé a prohýbat se a praskat při pochozu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Doporučuji vrstvu tenkého miralonu a na ní jednu vrstvu desek Durelis 15.Tyto desky jsou levnějsí než OSB a mají hladší povrch. Navíc mají přesné zámky, takže není třeba tmelit spáry. Podlahu většinou skládám jako "plovoucí"a po složení ji stánnu (vyklínuji proti zdem) a prošroubuji. Na prošroubování používám speciální podlahářské šrouby (třeba Bauhaus), které mají "vrtáček"a malou hlavu na TORX10, ani pod lino tedy není třeba tmelit dírky.

Jistě nejsem sám, kdo má s tímto řešení dobré zkušenosti...

misu*
hodnocení

Moc děkuji, konečně jasná a srozumitelná odpověď, která mi zní dobře. Popátrám po materiálu a vidím to, že se pustíme do této varianty :)

jabraka*
hodnocení

0x

OSB desky nejsou jako podklad pod lino vhodné.Musely by se přestěrkovat.Výhodnější je položit desky Rigidur.Jsou zhruba ve stějné ceně a povrch je dokonalý.Spoje se lepí k spobě na dotyk,po zatvrdnutí tmelu se přebrousí.

JABRAKA

danhill*
hodnocení

0x

Já pokladal OSB desky 12mm dvě vrstvy na sebe křižem a převazoval je hlavně a pak přivrtal k sobě ,kraje kde vznik malý otvor jsem zafoukl pěnou a ořezal. Osb desky jsem měl na tupo ,bez zámku. Vruty jsem zavrtal tak aby hlavička nevylezala a nebyla žadna nerovnost. Tmelení netřeba. Pak už jen stačí nalepit PVC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]