Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba podlahy pod podlahové topení

Od: jardap* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím moc o Váš názor. Spoustu jsem na toto téma ponejvíce tady přečetl, ale potřebuji konkrétní info. Mám skladbu pod podlahovkou základový beton,chabrit(silnejší ipa),igelit z důvodu, že prý z každé asfaltové izolace něco časem vzlíná a degraduje to polystyren, 2X EPS 100Z 50mm skládaný ve dvou vrstvách přes sebe, systémová deska, která má ještě cca 20mm polystyrenu, trubky podlahového topení, anhydrit či beton ještě nevím, finální povrch asi vinil. Prosím o Vaše celkové zhodnocení...

Hlavně jak jsem četl, je asi 100mm polystyrenu málo a ve skladbě nemám tu odrazovou folii fliníkovou...

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Tato skladba podlahy je doporučovaná.Pokud je tloušťka tepelné izolace menší,tak tomu říkáme "topit pro krtky"Pokud nechceme,aby se podlaha navýšila,tak se s tím musí počítat i v základech.Neměla by pod základní deskou chybět drenáž,hydroizolace.Odrazná folie má smysl tam,kde existuje možnost vytváření infrapaprsků,které odrazná folie vrátí zpět ke zdroji tepla.Kolik infrapaprsků a jaká intenzita je u trubky,která má teplotu kolem 30 st C,je otázka.Ztráty tepla jsou tu realizovány z 95 % vedením,ne sáláním.

JABRAKA

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě je 10 cm málo,Ta odrazová folie by měla odrážet co?

JABRAKA

Také mám takovou skladbu v podlaze, včetně tlouštky polystyrenu. Pokud to takhle máte připravené, udělejte to. Více polystyrénu, znamená výše podlaha, nižší stropy. Abyste pak prošel dveřmi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]