Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevorubecká sekera - jakou

Od: martina30* odpovědí: 15 změna:

Dneska se nám podařilo zrušit kvalitní dřevorubeckou sekeru.Kdo poradí kde koupit kvalitní,profesionální sekeru.Zajímá mě cena a třeba nějaká ta stránka na internetu.Máme zde prodejny:Hornbach,Baumax,Obi,Maunfild atd.Cena by se mohla pohybovat tak do 2 500 i méně*ee*.Díky moc za dobrou radu.Sekera bude využita na 200% i více*ua*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x

Kolegyně v mém minulém zaměstnání si koupila sekeru Fiskars. Topůrko měla z polymeru zpevněného uhlíkovými vlákny, vcelku si ji chválila, jak je to dnes nevím. Zkuste dát do vyhledávače Fiskars.cz - jak jsem se díval - záruku na některé části mají 10 let.

doplněno 10.01.09 18:00:

Táta té kolegyně pracoval v lese - ale nechci jim tu dělat víc reklamu. Sám mám sekeru ještě po dědovi - je ručně kovaná s monogramem a krásně zvoní - v provozu je ale už jen občas. Jistě se tu ještě někdo objeví se svými zkušenostmi - mohlo by to být ještě zajímavé.

martina30*
hodnocení

Znám,ale upozornuji opravdu potřebujeme kvalitu na pořádně stromy a i když maj záruku 10 let ,tak nemíníme každou chvilku reklamovat.Bydlíme v lese tak potřebujeme přeseknout i velkej pařez*smich*

doplněno 10.01.09 17:08:

Ta sekera co se dnes zrušila,tak byla od dřevorubce;)

troja*
hodnocení

2x

mno, mám od Monfilda "Fiskars". Má umělou hmotu rukověť a kovovou čepel, takže když zaseknu a zvednu špalek nad hlavu, ve vzdchu otočím a železnou patkou říznu o špalek, tak to vždycky povolí. Těchto seker je víc typů, ale musí mít kovovou patku a za ostřím asi po 5 cm se musí více rozšiřovat. Tím je nahrazena funkčnost seker s pohyblivými klínky. Není to sice "vono", ale co můžete dneska, v tom nepřeberným množství výrobků, chtít.

martina30*
hodnocení

No právě na Maunfild jsem myslela a na kološtěsí a právě,že v dnešní době je toho tolik a kdo se v tom má vyznat.Právě ta dřevorubecká byla s pohyblivým klínkem a musela se často opravovat ,ale sloužila dobře.Budeme to kupovat já i soused a opravdu celou zimu se sekera nezastaví a myslím i celej rok bude využita a když k tomu vezmete 2 ženský,které parkrát do toho také seknou*ua*tak hledáme asi zázrak.

ukulele*

Kdysi mi známý vyprávěl, že si objednal sekyru ze Švédska : sekery.cz/...jen dřevo, železo a tradice!

pravdomluvny*

Jo, tak ty švédské sekery vypadají fakt dobře. Do toho bych šel.

troja*

... musí se vybrat na místě, rozhoduje délka a váha. Je několik velikostí, ale důležité je, aby měla kovovou patku.

kejki3

A já přidám odkaz zahrada.cz/... tam je spousta nadšenců i profíků.

jabraka*
hodnocení

2x

To Martina:

Sekery,to je moje.Už jsme Fiskarsku vyzkoušeli,ale je malá,tak na menší polínka.nebo osekávání větví,Na pařezy rozhodně ne.

Na Šumavě na chalupě jsme používali kanadské sekery.Mají zvláštně tvarované topůrko z jasanu,táta si je dělal sám.Vlastní sekery byly ještě od odsunutých Němců.

Podobné sekery jsem našel na Webu: vltava2000.cz/ekr/...

JABRAKA

kejki3

Fiskars dělá i macky, jen jste je neviděli.

michal3*
hodnocení

2x

Mohu doporučit FISKARS sekeru na topúrko doživotní záruka. Osobně ji používám a je nezničitelná www.ironstyl.cz

brr

velmo dobra sekera

chrome.sk/...

michalll*
hodnocení

0x

Ano jednoznačně Fiskars*palec*

brr

huskvarna je lepšia *hej*

martina30*
hodnocení

Tak sekera koupená a dnes ji tesnu a koupená v Hornbachu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]