Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovocí podlaha - jak ji ukončit?

Od: didas* odpovědí: 5 změna:

Chci svépomoci položit plovoucí podlahu, avšak nevím jak ji ukončit u prahu dveří. Jak zakrýt mezeru 5-8mm u prahu dveří,

které se otevírají ven z místnosti a dveří otevírající se dovnitř. Jsou třeba nějaké lišty? Nebo se pokládá bez mezery na doraz?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

a-Pokud jde práh vytáhnout,tak vyfrezovat falc a pak po položení podlahy vrátit zpět.(myslet na mezeru mezi prahem a podlahou.)

b-hliníková přechodová lišta v barvě podlahy.Do betonu přivrtáte nosný kus lišty,vrchní krycí podélně uříznete a nacvaknete.(byl jsem se ted dívat ja jsem to řešil já.)

vypadá to moc dobře,žádné tmelení,ten tmel by Vám také mohl prasknout při "plavání" pohybu podlahy.Hlavně nezapomeňte na mezery mezi podlahou a zdí,skloupy atd.cca 1 cm.

doplněno 03.03.13 14:26:

A-je při otevírání dveří ven,b při otevírání dveří dovnitř.

didas*
hodnocení

Abych pravdu řekl nevím, jak taková lišta vypadá a kde ji seženu. Co je to nosný kus?

honzmalatny*

lišta u prahu

doplněno 03.03.13 20:15:

*uf*

Plovocí podlaha - jak ji ukončit?
honzmalatny*

Dobrý večer,lištu koupíte tam,kde podlahu,vyrábí se plastová,i hliníková.Skládá se ze dvou ks. spodní nosný se přichytává k betonu,surové podlaze a vrchní krycí část se naráží na tu nosnou.Zacvakne se do zámků.Prodává se v různých dekorech i délkách i převýšeních podlah. Vám bude stačit jen krycí lišta s nulovým rozdílem.Ta lišta je i různě široká,dle požadavků zákazníka,vyberete,zkrátíte na požadovanou délku a pak můžete,pokud se Vám, to nebude líbit,tak i zúžit.

Tohle jsem řešil před x lety když jsem pokládal plovoučku.Nalepit tam nic nemůžete,protože podlaha plave a urthlo by se to,nebo hrozí poškození zámku v lamele,tak jsem to řešil tou lištou.Vypadá to supr a je po starosti.

Plovocí podlaha - jak ji ukončit? #2

hodnocení

0x

2 možnosti:

1) podlahu dát pod práh (pokud je možnost ho zvednout)

2) práh ponechat a vzniklou mezeru vyplnit akrylátovým/podlahovým tmelem v barvě podlahy (takhle se to dělá i zárubní, pokud nejdou zkrátit)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]