Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit ohledně rozdělení pokoje. Máme pokoj společný s bratrem. Nevýhodou je, že máme okno naproti dveřím takže sádrokarton asi moc nehrozi (větrání, světlo,...) Chtělo by to něco světlo propustného, posouvacího/zasouvacího ovšem aby to nebylo nijak moc nákladné a aby jsme nemuseli nijak bourat apod. Přemýšleli jsem o závěsech lepší by bylo něco pevnějšího (polykarbonát v kolejnicích? jak na to?). Přikládám náhled pokoje. Předem děkuji za rady!
Vzhledem k tomu, že máte v pokoji jen jedny dveře, stejně nemůžete pokoj přepažit po celé jeho délce..nebo to už máte vymyšlené (druhé dveře atp..?)
Počíta se s tím, že to bude průhozí, napadlo nás udělat zeď z toho polykarbonátu (světlo propouští), půlka na pevno a půlka zašupovací, jenže teď jak to upevnit do kolejnic...nahoře i dole. Super by tedy bylo že se budem moct zavřít každý do svého, to že budem přecházet se už dá vydržet Máte s tím materiálem někdo zkušenost?
Navíc toho prostoru moc nezabere. přikládám obrázek mé představy
Tak takhle nevím, k čemu je přepažení když tam je stejně vidět co ten druhý dělá? Určitě bych to udělala podélně, aby v každé části bylo okno, to přepažení může být klidně jen nábytkem a průchod těmi dveřmi se dá oddělit například závěsem aby tam tomu jednomu u dveří nebylo hned vidět. Protože jsem si jistá, že i to procházení vás bude za chvíli štvát.
Zdravím,tak jediné podélně,že kvúli oknu?,Materiál jako sádrokartón a pod,jste vyloučil,takže předelit úložným prostorem.
Co se týče vchodu,ten je jeden,asi nejde přidělat další,takže stejnê jedna pûlka musí být průchozí.
doplněno 03.03.13 16:43:Uložný prostor,myslím plný a nêco na spůsob Ikey,jinak me nenapadá jak to rodělit vzhledem k oknu a vchodu.Taky nevím jaký spůsob je tam otevírání okna?
Pokuď jedno okno,tak to zase zbyde jen výklapěčka...Je to těžký něco vymyslet,sama jsem zvědavá na další rady.
doplněno 03.03.13 16:49:Ta posouvačka asi nakonec bude nej,ale kam dáte věci?Máte jinou možnost uskladnění oblečení ,šatnu mimo pokoj?Posuvná zeď
ubere možnost rozšíření ulož.prostorů,ale asi to je jediná možnost.
doplněno 03.03.13 16:51:Ta posouvačka asi nakonec bude nej,ale kam dáte věci?Máte jinou možnost uskladnění oblečení ,šatnu mimo pokoj?Posuvná zeď
ubere možnost rozšíření ulož.prostorů,ale asi to je jediná možnost.
Já bych pod okno dala jeden velký psací stůl pro dva- každý by měl denní světlo. Asi metr za židlí bych středem pokoje postavila skříně otočené vždy nastřídačku, jednu skříň směrem k bráchovi, jednu k vám atd. Na zádech skříně od bráchy vám vznikne pěkná nástěnka či místo na plakáty atd. Tato nábytková stěna by končila metr před dveřmi . Bydlící v první polovině s dveřmi by u vchodu měl ještě lehký závěs.
Já bych začal tím, že bych si celý plánek nakreslil v měřítku. Včetně rozměrů okna, dveří a jejich vzdáleností od stěn a jejich otevírání. Pak by bylo zřejmé, že výklenek zabírá cca 3 m² z plochy pokoje a dveře podstatnou část stěny. Následně bych si ujasnil, co všechno v pokoji musí být - postele, stoly, židle, případně skříně a zjistil bych, že nějaké rozdělení pokoje není reálné. Ale to je jen můj názor, třeba by z plánku vyplynulo něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.