Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z bytu

Od: nikolkastan odpovědí: 4 změna:

Dobry den,potřebovala bych poradit ohledně podnájmu.Smlouvu máme na dobu určitou,což je na rok a poté s dvou měsíční výpovědí,bohužel sme na to přišli až později(naše chyba).Po třech měsících upozornováním pronajímatele,že v bytě se nedá bydlet,aniž bychom nechodili ve vaťácích a neprotopili šílený peníze,sme byli nuceni dát vypověd.Výpověd byla sepsána s tří měsíční lhutou,odeslána poštou,kterou převzal.Pár dní na to ovšem pronajímatel začal odstranovat vady(zatepluje stropy ve sklepních prostorechod ktrerých nam promrzali podlahy a to tak,že se udělali i plísně na zdech u děti v pokojíčku.Ovšem mi i přes to chceme z tohoto bytu odejít.A tak by mě zajímalo,jestli to mužem udělat aniž bychom se dostali do nějakého prušvihu.Děkuji Nikola

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Mne spíše zaráží, proč jste to neřešili dříve. Plíseň v bytě může mít negativní dopad na děti i na Vás.

Písemnou výpověď jsem neviděla, takže ji neposoudím. Podle mne by však měl nájemní vztah skončit uplynutím výpovědní lhůty. (Pro jistotu se s nájemní smlouvou i výpovědí můžete obrátit na právníka.)

___ Přemýšlím o tom, jestli jste nemohli od smlouvy odstoupit dříve. Byt s plísní je zdravotně závadný, zdravotní nezávadnost měl zajistit majitel.

nikolkastan
hodnocení

Děkuji za odpověď,víte mi sme tu plíseň objevili až když sme holce přestěhovali postel na jinou stranu pokoje,protože tam kde ji měla tak doslova mrzla,nevěděli sme proč je jí tam zima,nakonec sme přišli na to že na druhé straně je venkovní chodba,která doslova v zimě promrzá.Pan majitel to najednou rychle řeší,ale že sme tu mrzli hned od začátku to mu bylo jedno,ale stačilo napsat výpověd a hned to jde.Mi už sme se bohužel zklamali v jeho jednání a chceme za každou cenu pryč,asi se budem opravdu zeptat právníka,ale i tak děkuji.

najemnik
hodnocení

0x

Nájemce může předčasně ukončit nájemní smlouvu výpovědí a to i tehdy, pokud byla sjednána na dobu určitou a to bez jakékoliv sankce (dokonce by ani nebylo možné nějakou sankci pro takový případ ve smlouvě sjednat, protože nelze postihovat to, že někdo uplatní právo, které mu ze zákona náleží).

nikolkastan
hodnocení

Děkuji moc za odpověď,mi se v zákonech moc nevyznáme a právník určitě neporadí aniž by nejdříve dostal zaplaceno,tak ste nám dal aspon nějakou povzbuzující naději.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]