Nejste přihlášen/a.
Zavírala jsem balkonové dveře a klika se začala protáčet.Jak to opravit?Musím vyměnit celou kliku?Lze klika vyměnit za kliku od okna?Nemohu se na balkon dostat.děkuji za radu
2x
To se protáčí klika (madlo do ruky) na čtyřhranu a nebo klika i se čtyřhranem uvnitř zámku? První variantu jsem ještě neviděl (pokud plast kliky vysloveně neupadne) , druhá je poměrně obvyklá - pohyb kliky se na závory (které dveře zajišťují proti futrům) uvnitř zámku převádí tzv. ořechem, který je poměrně křehký a občas praskne a ´rozsype´ se. Pohyb kliky pak nepohybuje se závorami a dveře nelze otevřít/zavřít.
Pokud člověk zná vnitřní konstrukci zámku, dokáže závory od/zasunout i za pomoci třeba drátu - ve vašem případě bych ale volal zámečníka (on bude mít navíc i předmětný ořech, který se jinak dost těžko shání). Výměna pouze kliky nic neřeší - navíc klika okna má obvykle jiný rozměr čtyřhranu a tak ´nesedí´...
2x
Pod klikou je z umělé hmoty taková krytka, která vypadá jako jediný kus. Ale je ze dvou kusů. je potřeba kliku k sobě popotáhnout a část té krytky povytáhnout a pootočit. Když se vám to podaří, vytáhnete kliku a uvnitř je je cca 7 cm dlouhý čtyřhran, který vyskočíl z lůžka. Všecko pozastrkujte zpět. Nejprve do kliky a pak do mechanizmu zámku a zajistěte to tou krytkou..
Kdyby to ještě zlobilo, vyjměte čtyřhran z okna, které málo používáte a vyměňte ho za ten ve dveřích.
stireček, takhle mi vypadávalo ovládání hodně používaného okna. Vyměnila jsem ho za kliku v komoře. Fungují obě.
Dejte lepší nápad!
0x
A přesně to se stalo téměř u všech oken a dveří v celém domě. Čtyřhran se uvolní z kliky a zůstane uvnitř mechanismu zámku. Místa je tam dost. Zastrčit zpět, eventuelně něčím a zalepit a za rok to je zpátky. Samozřejmě u často používaných klik. Asi jsme trefili blobou serii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.