Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojsklo u nezatepleného domu

Od: fire odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, již několik dní pročítám otázky kolem plastových oken a všude narážím, že určitě se vyplatí trojsklo. S tím také souhlasím, ale všichni tu počítají s dodatečným zateplením obvodových zdí. Moje situace je, že chci dávat nová plastová okna, mám starý dům z 30. let, cihlový, stěny 50cm. S jistotou můžu říci, že zdi vzhledem k mírné vlhkosti vlivem chybějící hydroizolace zateplovat nikdy nebudu, pouze hodně dobudoucna stropy. Opravdu se i na takovémto neizolovaném domě vyplatí trojskla, nebo postačí dvojskla s teplým rámečkem? Samozřejmě chci co nejvíce eliminovat možnost rosení se oken v zimě, takže kromě větrání, jsem klidně ochotný investovat do trojskel. Jen nevím, není to zbytečný luxus?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koumak
hodnocení

0x

Tak je samozřejmě otázka o kolik jsou trojskla dražší...

Já jsem přesně ten samý případ - barák 1912, cihly 45cm... Dal jsem trojskla bo mě stály o cca 800Kč na oknu víc a neměnil bych. Nikde se mi nic nerosí byť bydlím na Vysočině přes 640m n.m.

Jen jsem zevnitř zateplil stropy 5cm polystyrénem přímo na staré omítky. (strop je palach).

Zatím žádný problém a tedy spokojenost:)

tomiiikk
imrous*

Ahoj koumaku. Chci se tě zeptat , to zateplení stropu polyšem pomohlo, je to znát? dík za odpoved. imrous

hodnocení

0x

fire, když je děravý cedník, vy utěsníte spoustu děr, ale ne všechny, vylepší se nabírání vody?

Vybírejte pečlivě TROJSKLA a ušeříte již při nákupu...

fire
hodnocení

Tak nějak jsem s touto odpovědí počítal, ale přeci jen jsem nevěděl jestli to není zbytečné. Trojskla nejsou o moc dražší, tudíž se asi opravdu vyplatí. Ještě se zeptám nazateplení ostění, když nebude dům zateplen. Zateplit ostění nebo jen zapravit po výměně?

fire
hodnocení

zapoměl jsem říci u toho ostění, že špalety se budu snažit co nejméně narušit při vybourávání starých oken, takže bych je chtěl zachovat a poté jen zapravit.

Trojskla nejsou luxus, ale standard, (čtyřskla zatím luxus jsou). Dvojskla je to nejhorší na trhu, nic horšího ani nekoupíte. Zateplení špalet je určitě přínos. Pokud někdo vyhrožuje plísněmi, tak předpokládá, že nebudete užívat byt správně. páč plísně jsou jen u závadných staveb. Jednou doplníte izolaci na barák, a budete si chválit dneční rozhodnutí..

Pokud chcete jen začistit špalety, je to jen na Vás, al já doporučuji špalety zateplit do poloviny rámu:

viz obrázek zde:

stavebnictvi3000.cz/...

figurek*
hodnocení

0x

Trojskla jsou sice luxus, ale z vlastní zkušenosti vám můžu potvrdit, že rozhodně ne zbytečný a zvlášť ne při takové zimě, jako byla vloni.

Jestli použijete skutečně dobrá okna a dobře a pečlivě je usadíte, pak vám spotřeba energie pro vytápění poklesne možná až na polovinu. Tak jako mě.

Co se týká tepelných úniků.

Samozřejmě nejvíce tepla uniká dveřmi, okny a kolem oken. Jestli váš dům nemá problemy s tepelnými děrami, pak ho zateplovat ani nemusíte, protože se to docela obyčejně nevyplatí.

tak mnoho zdaru při výběru :)

fire
hodnocení

Co si myslíte o těch špaletách? Mám je z venku zateplovat když nebude zateplený dům, nebo jen vyspravit poničené omítky?

jabraka*

Pokud nebudeš zateplovat fasádu,obávám se,že se trojskla nevyplatí.

JB

hodnocení

0x

Pokud jsou vlhké zdi, může znamenat utěsnění domu novými okny že se uvnitř bude držet zvýšená vlhkost a začnou plesnivět zdi. Dělat něco takového, asi bych už i zamontoval tepelný výměník a větral přes něj. Izolace stropu je dobrý nápad. Znám lidi, kteří si pochvalují také předokenní rolety. Trojskla určitě vzít. Potom (nebo možná i předtím) si nechat udělat snímek infrakamerou - ta často řekne nejvíc.

jendad

Pokud máte mokré zdi , a máte strach z vlhkosti , tak třeba v budoucnu mužete zateplit vatou a odvětrávanou fasádou(paropropustná)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]