Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zednici a nutnost praci

Od: sok odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně rekonstrukce bytu. Rekonstruuji 80 let starý byt po babičce. Dnes přišel zedník/obkladač na koupelnu (instalatérské práce jsou hotovy) s tím, že: nutno vylít novou podlahu z betonu 8 cm vysokou s kari sítí, všude dát perlinku na ytong (i pod obklady) apod. Chtěl jsemse zeptat, zda je opravdu nutné dělat betonovou podlahu 8 cm (zvláště je - li tam ta kari síť?). Opravdu musí být všude perlinka? Myslel jsem, že se dává spíše na namáhaná místa, apod. Jde mi hlavně o to, abych se lehce dostal do obrazu a nebyl jen takový trouba co vše odkývá. Dříve tam byla 4 cm betonová podlaha a vydrželo to bezproblému doteď. Přiznám se že jak rekonstrukcí procházím, jsem na řemeslníky čím dál opatrnější... jelikož zkušenosti jsou různé- Děkuji za radu

Sok / david

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

1x

Pokud je tam stávající podlaha, která je v pořádku, stačí jí zarovnat, není třeba vylévat. Perlinku používají žufani na vyrovnávání, jde to ale i bez ní, jenže to by za tu zbytečnou práci nedostal zaplaceno. To je má osobní zkušenost s několika zedníky.

mowla*
hodnocení

0x

Podlaha - těžko takto - bez informací, říct tak nebo tak, kari je ale určitě vhodná

Perlinka/lepidlo - já jsem spíše odpůrce, někdy a někde ale i perlinka opodstatnění má

Za mne - pozvi další(ho) zedníka/obkladače na nezávaznou prohlídku (oslov více firem anech si udělat kalkulaci), vypadá to, že tento tě chce ´natáhnout´ na zbytečné práce...

Podlaha pkd to není hrozné tak jen opravit to rozbité a max srovnat dle toho jak to vypadá lepidlem ,ale dobrý obkladač pokud to není více jak do cca centimetru si vyrovná lepidlem sám .

Na stěny z Ytongů jsem běžně dávali lepidlo s perlinkou ale ne pod obklad.Osobně jsem si doma na jádru také dal lep a perlu. Z dřívějších materiálů (nebyl to ještě ytong,ale hebel,který dnes již není) se všechny spáry propsali přes tři vrstvy tenkovrstvé omítky,proto jsme pak dávali perlinku,ale od té doby (je to více jak deset roků jsem ytong nedělal,takže dnes je možná na toto nějaká směs.

ladaadal*
hodnocení

0x

Podlahu na dálku těžko posoudit (stav, podloží, rovinnost), ale na co perlinku na ytong pod obklady? Nikdy jsem nic takového nedával a obklady držej už drahně let.

sok
hodnocení

Dobry vecer, dekuji za odpovedi. Perlinka je urcena na uplne nove zdi z YTONGU. Podlaha je rozbitá z části (kde se dělali nové odpady). Takže myslíte že stačí vylít do roviny zobourané, nebo komplet domlátit i zbytek podlahy a vylít vše? Varianta dalšího zedníka bude asi nejlepší, máte pravdu

Sok

jabraka*
hodnocení

0x

Na ytong bych perlinku dal také,není to zase tak nákladné.Ale tu karisíť,pokud je ta podlaha betonová a není to moc velká rozloha,tu bych si odpustil.Nepíšeš,kde ta koupelna je umístěná.Pokud je na "hlíně",tak bych to nechal určitě udělat s hydroizolací a 10 cm polystyrenu.Teprve tam tu síť a 6 cm betonu.

JABRAKA

hop®
hodnocení

0x

Pokud podlaha drží a jsou v ní díry pouze po výměně odpadů, stačí díry zabetonovat a pak případně pod dlažbu znivelovat do roviny.

Perlinku na ytong určitě ano, pod obklad však není nutná, pokud je ytong nalepen dobře (příčkovky před lepením očištěné, aby lepidlo nedrželo jen na prachu).

Alespoň takto bych řešil já...

danhill*
hodnocení

0x

Vždycky na ytong dát perlinku a provázat i rohy . Perlina se tam dáváa kvuli tomu jak zeď pracuje tak nevznikají praskliny. A kdyby tam nebyla perlina tak na ytongach by šly vidět spáry a prosvítalo by to. Pod obklady se perlina dát nemusí. Kari sit se dává kvuli zpevnění betonu pokud se má dělat tlouštka 8cm kari sit bych tam dal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]