Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu .
Koupil jsem si jednoplotýnkový indukční vařič Sencor, nádobí vhodné na to mám. Vše fungovalo v pohodě až do té doby, kdy jsem si dělal palačinky. První dvě se udělaly rychle a pak jako by přestal vařič fungovat a palačinka se dělala cca 10 min. Pánvice je z litiny, bylo mi doporučeno, že si mám pořídit novou pánvici. To jsem udělal a opět, 3 palačinky byly udělané rychle a další prostě trvaly 10 min. Vše ostatní, tj. vaření, dušení a smažení funguje naprosto v pořádku. Ještě jedno zjištění, po normálním vaření ventilátor ještě dojížní a cca za 15 sec se vypne,ale po palačinkách jede ventilátor dlouhou dobu než vypne (cca 30 sec).
Poradíte mi někdo: Děkuji.
Milan
Také mám indukční vařič a sice Sencor SCP 3020BK. Mám ho již 3/4 roku a s podobným problémem jsem se zatím nesetkal. Také používám litinové nádobí. Je pravda, že velké věci smažím spíše na sklokeramice, protože smažívám na více pánvích, ale i tak bych to asi zaregistroval. Řekl bych, že to bude nějaká tepelná ochrana. Litinová pánev se při smažení docela rozpálí. I když Indukční vařič sám o sobě nehřeje ve smyslu žhavé plotny, tak rozpálená pánev ho nejspíše zahřeje nad nějakou ochranou mez. Ten ventilátor chladí hlavně elektroniku, a když běží déle, tak to svědčí o vyšším zahřátí. Před tím jsem měl několit let indukční vařič od ETY a ani u něj jsem se s tím nesetkal. Klidně je možné, že je to nějaká vada. Zkuste kontaktovat Sencor a zeptat se.
doplněno 01.03.13 13:50:Že není vhodný na dělání palačinek? To snad nemohou myslet vážně! Přeci když si koupím vařič, tak na něm budu vařit i smažit a nebudu si kupovat další jen na smažení. Teď jsem si ještě jednou přečetl manuál k tomuto vařiči a litinu mají uvedenou jako jeden z vhodných materiálů. Ještě mě napadlo, zda kolem vařiče může dostečně proudit vzduch, zvláště vzadu, kde jsou větrací mřížky, ale i tak, kdyby se vařič přehříval, tak by měl na display blikat chybový kód. Pokud jej můžete vrátit, tak to zkuste, nebo jej prostě reklamujte. Tvrzení, že vařič není vhodný na dělání palačinek mi prostě příjde absurdní.
Dobrý den, podle typu máme stejný přístroj. Hovořil jsem i se servisem a ten mi řekl, že tento vařič asi není vhodný pro dělání palačinek, což se mi nějak nezdá.Všechno ostatní vaření je bezproblémové. Pořídil jsem si i novou titanovou pánev na indukci a je stejný problém, asi se to přehřívá, zkusím ho vrátit a uvidím co mi na to řeknou. Jinak díky za zkušenosti.
Indukce musi byt i dobre nainstalovana...kazda indukce ma mit ventilator a vy kdyz ji date do kuchynske linky musi te mit dole vetraci mrizku a jestli ji mate pod troubou tak musite mit mezi troubou a prac.deskou mirnou mezeru. Timto se indukce chladi. Jestli nema zadny prisun vzduchu tak se prehriva
Nevím jak Sencor. Mám Yes ale nedovedu si představit dělat palačinky. Tyto vařiče snad pracují s plným výkonem v různých intervalech. Při nastavení na 100° voda lítá z hrnku, při 70° se pochopitelně nevaří. Polévku i brambory dělám na programu "Polévka" kde se musí vyčíhat čas, kdy se plný výkon přepne na nejnižší (mělo by to odpovídat stupni 1 to jest 70°) a při tomto nastavení dochází k plynulému varu.
Nějaké lečo, rýži a podobně si nedovedu představit. Bez naprosto soustavného míchání je hned na dně uhel. Ten plný výkon byť v krátkém intervalu vše hned připálí. Možná by pomohlo nádobí s dvojitým dnem, ale to nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.