Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava pojezdu skříně

Od: karelhubnik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám doma skříň, kde se dveře zavírají pojezdem (zasouváním) v kolejnicích.

Vypadla mi z pojezdových dveří změlá část z obrázku, co jezdí v pojezdech.

Děti mi ji vyhodily a já teď nevím jak mám dveře zpravit.

Myslíte že jde tato část koupit? Pokud ano kde?

Mockrát Vám děkuji

Oprava pojezdu skříně

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Jestli to dobře luštím z té fotky, tak se jedná o hořejší pojezd, kde je klapka, která se vycvakne do ližin, když se dveře nasadí? Pokud ano, řešil jsem to čtvercem plechu, zaobleným a stříknutým Komaxitem. Sice při montáži musíš vlézt do skříně a šroubovat šroubkama, ale do té klapky se věčně cpaly nějaké papírky, aby to drželo nahoře, protože ty zoubky byly k ničemu.

Dole bys pak měl mít výškově seřizovatelné excentry. Ty jsem taky nahrazoval plechama, ale jezdí to malinko hůř než ten plast, ovšem není to nikterak závažné.

karelhubnik
hodnocení

Ano je to tak jak píšete :)

Chtěl bych se ještě poradit jak široký plech jste používal? Naformoval jste to kleštěma nebo ve svěráku?

Jelikož mám dveře vyhozené venku, montáž by byla přímo na dveřích, pochopil jsem to dobře?

Náhodou vaši fotku jak jste to udělal nemáte?

Děkuji mockrát

ladaadal*

Fotku nemám, ale vzal jsem prostě asi 1,5 mm plech, obdélník cca 30 mm široký a na dýlku, aby mi to dalo do drážky a přes ten otvor na tu capku. Navrtat 4 dirky, krátký vruty, aby neprošly skrz (mám dojem, že je to asi 8 lamino, tak tak 6-8 dlouhý).Venku sešroubovat, pak oddělat, vložit do skříně a našroubovat zpět, aby to drželo v ližině. Nechával jsem to rovný, vyšlo mi to, ale můžeš si to odskočit ve svěráku, jestli máš klempířské zkušenosti. Ohneš na jednu, ohneš na druhou stranu, abys měl správný odskok, srovnáš, začistíš a je to.

doplněno 01.03.13 11:52:

Nutno si uvědomit, že to jezdí na těch spodních, horní jsou jen, aby to celý nevypadlo ze skříně, takže žádný nápor na střih šoubů a nepatrný na jejich osu.

karelhubnik
hodnocení

Moc to nechápu, ten plech jste nahoře jak jezdí v tím profilu zahnul?

Nenačrtnul by jste mi prosím bokorys plechu?

Zatím jsem to v žádném shopu kování bohužel nenašel :(

ovczaak*
hodnocení

0x

Ta fotka je nezřetelná,výrobce skříně nevíte? Hledejte kování pro posuvné dveře,třeba toto - kili.cz/...

karelhubnik
hodnocení

Výrobce skříně nevím, je to nejspíš nějaký Polský. Co se zeptat někde v nábytku?

luke237
hodnocení

0x
Nemohl by jsi tu presnou soucatku najit treba v tomto e-shopu, ktery jsem ted v rychlosti nasel? V nejhorsim si alespon zjistis, jak se ta soucastka jmenuje a muzes se po ni poptat v nejakem mistnim kamennem krame.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]