Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potýkám se s problémem nadměrného pití manželky. Už alkohol přestává zvládat, dokáže se opít i 3x za den, začala si tajně kupovat i krabicové vína. Při řešení rozvodem - dům je můj, ale na ulici ji vyhodit nemůžu, ani nechci. Odešel bych já, ona zůstala s dětma. Jsou už odrostlejší, situaci vidí. Ovšem placení dalšího bydlení by už tak vypnutý rozpočet /děcka studují, a chtěl bych jim to studium zajistit za jakoukoli cenu/ , by byla další finanční rána. Je možné protialkoholní léčbu přikázat? Nápravu slibuje, jen do té doby, než uvidí nějaký alkohol. Pak se zlije a vyčítá svůj stav mě.
Strašně moc si vážím Vašeho přístupu k problému. Je to sice těžké, ale musíte být skutečně nekompromisní, jak Vám radili v předchozích příspěvcích. Pokud Vaše žena nemá pevnou vůli se svou závislostí bojovat, je to jenom na Vás. Určitě by nebylo řešení odejít z domu a nechat tam děcka s alkoholičkou. To by mohlo špatně dopadnout. A co by bylo platné, kdyby po nějakém průšvihu musela absolvovat protialkoholní léčení se soudním příkazem. Napadla mě jedna věc. Natočte ji na kameru a potom ji to pusťte, až bude střízlivá. To opravdu nemá s pitím problémy v zaměstnání? Divila bych se, pokud by den nezačínala s alkoholem. Nejezdí autem? Vím, že to je ponižující, kontrolovat dospělou ženskou, ale Vám nic jiného nezbývá. Kupte si testovací přípravky a dejte ji ultimátum. Žádný alkoholik nepřizná svou závislost. Řešila jsem to s kamarádkou a vždy se na mě ještě naštvala. Ale byla samoživitelka a hrozil ji výhazov z práce. Dala si říct a alespoň v práci to skončilo dobře. Také jsem neustoupila a vyplatilo se to. Moc Vám přeji, ať se Vám podaří manželku vyléčit a nebo přesvědčit o nutnosti léčby. Nebyla by ani první a ani poslední.
Milá Lidko, mám podobný případ doma. Nesouhlasím však, že alkoholik si sám nepřizná, že pije. Oni to moc dobře vědí, ale jen si sami pomoci nedovedou. Jen silný jedinec to dokáže. Přirovnala bych to ke kouření, přestat kouřit ze dne na den. Myslím si, že alkohol je horší. Také si myslím, že alkoholismus je dědičný.
V léčbě vidím jediné možné východisko! Pokud vím, pacient ji musí nastoupit dobrovolně, a to myslím z právní stránky musí také stvrdit i svým podpisem. Povinně to může myslím přikázat jen soud a to v souvislosti s rozsudkem za nějaký trestný čin. (Možná je lépe se poradit s doktory, kteří tomu tématu rozumí). mi.
Byla jsem jak tvoje manželka, možná jsem na tom byla hůř. Když na to celá rodina přišla, prostě to rozkecali tak pak následovalo: převoz sanitkou do nemocnice, kde jsem odmítla léčbu. Tak mi dali Diazepam, ten je na zmírnění absťáku (ten bych nepřála ani největšímu nepříteli, fakt). Pak jsem nesměla týden z bytu, byl u mě 24 hod. denně přítel. Musela jsem brát ty prášky a začít jíst, páč se mi stalo, že jsem už úplně přestala jíst (čtrnáct dní ani sousto). Jo, přítel zavolal do práce, že mám střevní chřipku a fakt mě nikam nepustil, šla bych si totiž zase něco koupit. Ono to totiž u někoho není ani tak o klasickym alkoholismu, ale o tom, že to párkrát přeženeš a máš absťák kterej se stupňuje, pak se třeba ráno musíš napít abys mohl jít do práce, protože jinak v práci nejsi schopen se ani podepsat jak se ti klepou ruce. Takže se musíš znovu napít abys mohl fungovat a pak se to stupňuje a stojí to čím dál tím víc za ho... Takže doporučuji stejný postup. Tento stav jsem měla někdy v létě a fakt vím o čem mluvím. Jestli bude žena moct chodit ven, tak to nezvládne. Napiš na alenka0077@centrum.cz. Pokecáme, poradím. A držím palečky
alkoholik.cz/... - Dost dpovědí.
Při řešení rozvodem - dům je můj, ale na ulici ji vyhodit nemůžu, ani nechci. - Tohle nesmí vědět. Stačí pobyt na protialkoholní stanici a porozvodovým přidělením dětí si nemůže být jistá. Musíte být tvrdý a vysvětlit to i dětem. Pak přitvrdit - vystěhovat jí můžete, pokud jí seženete náhradní bydlení, které si už musí platit ona. A to ve většině případů samotná žena neutáhne, o tržních nájmech jistě ví. Navíc bude mít vyživovací povinnost vůči dětem. Vytvořte ten tlak, který nemá. Zaměsnavateli to nevadí?
Je nutné aby aspoň ambulantně navštěvovala psychiatra.
být vámi tak bych se poradila s lékařem, pokud někdo takhle spadne do alkoholu sám se stoho nevyhrabe bude vás proklínat a slibovat že už to neudělá ale udělá to bude to pořád stejné a možná i horší už si stím neporadí sama, pokud to nebudete řešit tak se nic nezmění hodně štěstí ať se vám vše vrátí do normálu
Dobrý den,
jelikož mi nedávno umřela matka na alkoholismus, vybrala jsem si toto téma ke své absolventské práci, kterou nyní dokončuji.
Prošla jsem opravdu velmi mnoho materiálů a přikládám jen krátký úryvek. Ráda se s Vámi podělím o své zkušenosti se soužitím s alkoholikem. Pokud máte zájem, napište. Držím Vám palce!
Pokud manžel najde alkohol (nebo důkaz o závislosti) a chce se s ženou rozvést, ta jej paranoidně podezírá (často předstíraně), že má jinou, mladší ženu nebo se snaží jinak svést myšlenky svého okolí (děti, známí). Jednoduše řečeno psychicky vydírá. Mohou se objevit také stavy pláče, naříkání, útěky z domova, vyhrožování sebevraždou. Manžel však nesmí nátlaku podlehnout a musí vyhrožovat rozvodem. Toto jediné ultimátum je bohužel na ženu účinné. Pokud by k rozvodu došlo, soud by měl děti předat do péče otci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.