Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za bydlení u rodičů

Od: domecek odpovědí: 21 změna:

Tak jsem po škole, konečně jsem našel práci a budu očekávat svou první výplatu. Problém - bydlím s mamkou a jejím manželem se kterým se vzájemně nenávidíme..Mamka mi oznámila, že mou daní za to, že tu ještě vůbec bydlím a když už mám práci bude 2000,- měsíčně. Vzhledem k tomu, že jsem v práci nový, tak mám tarifní příčku na úplnym minimu, musím si kupovat jídlo sám (už tři roky), benzín sám (do práce se nejde dostat jinak jak autem - 600km za měsíc) a k tomu všechny potřeby jako oblečení, hygiena, to už jsem si musel na střední sám na to vydělat jinak jsem nic neměl..No zkrátka v tom vidím problém, platit tak velkou sumu za to, že bydlím ve starym hnusnym baráku kde se netopí protože manžel od mamky je inteligent a šetří :) takže v pokoji 15C celou zimu, na chodbách je stejně jak venku, kuchyň nemám, jen ledničku a stůl, pohyb a aktivity v domě jsou omezeny na to co se MU líbí a co ne..Zkrátka uvažuji, jestli není lepší za ty peníze vzít někde nájem než bydlet v takové hrůze za tolik peněz, což ani nějak nechápu protože jsem tu v zimě, vodu skoro nevyplítvám, elektřinu mám jen na žárovku a PC čili taky nic moc...

Díky za názory, rady..

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

najdi si mladej babu a bydlete někde společně v nájmu a je to! O d rodičů se odtěhuj jak to půjde.

domecek
hodnocení

Přítelkyni mám, ta však studuje VŠ a tudíž by to semnou neutáhla :) proto se nabízí možnost jedině toho obecního bytu za levno..

hop®
hodnocení

2x

Smutný příběh. za pokoj s omezeným příslušenstvím a bez rozumného topení by se za "dvojku" dal s přehledem sehnat i v Praze. zkus se osamostatnit, i za cenu že chvíli budeš živořit. Doporučuji "odstřihnout pupeční šňůru" a jít do "svého" za své peníze. Ale raději doma "nezabouchni vrátka", možná přijde finanční krize, kdy se ještě rád vrátíš k žárovce do zimy, i když tuto variantu beru jako krizový scénář a fakt Ti to vůbec nepřeji...

axlik*

Děkuju, myslím si to samé, jediný problém je teď v tom získat nějaké to levné bydlení.

nicozjb*
hodnocení

0x
zkus nejbližší ubytovnu u nás se dá bydlet za cca 3100 a to v tom není pračka vcelku je vydět že neznáš ceny buď rád že máš práci a hlavu kam složit
domecek
hodnocení

Ceny znám velmi dobře :) ubytovny tu nejsou, jsem z menšího města a práci mám v dědině 13km daleko, kolem široko pusto prázdno, vím jen o obecních bytech za 1100,- měsíčně, to bych utáhnul :)

nicozjb*
kde bydlíte jedu tam se vším všudy 1100 to beru prosím o odkaz a to neberte jako rýpání myslím to vážne!
doplněno 01.03.13 23:57: 7120 máte minimální mzdu když budete platit ubytovnu kde si vyřídíte tr. bydliště a budete platit 3 měs můžete žádat o příspěvek na bydlení atd. každý začínal chce to odvahu a skromnost .
doplněno 04.03.13 14:08: tak to u nás taky a inkaso ele voda plyn teplo popelnice plus mínus na osobu 2000,- takže jsi na trojce jen to fikne prostě pod 3000 ubytování těžko seženeš
axlik*

Je to prý na vesnici, slyšel jsem od známého, že za nájem je 1100 + inkaso samozřejmě. Jak je to s těmi příspěvky na bydlení? Jinak i ve městě jsem slyšel o hodně levných bytech, jen protože se jich město chtělo zbavit.

nicozjb*
informace ohledně příspěvku na bydlení jsou na stránce mpsv

ladaadal*
hodnocení

0x

Když už, tak hledej bydlení poblíž práce, ať nemusíš jezdit. Ceny jsou smluvní, takže můžeš najít od 1500 do 15000, těžko říct. Odkud jsi?

olaf71*
hodnocení

0x

zkus si najít něco jiného. i spolubydlení není špatné. nevím odkud jsi,ale tady u nás garsonku tak za devět tisíc a budeš tam mít teplo

hodnocení

0x

A nějací příbuzní poblíž nejsou? To je zlé. Na bydlení sólo neušetříš, spíš naopak, ale zase ti bude líp. Co promluvit o samotě s mámou? Asi by to bylo zbytečné co? Nejlíp by vyšla ta ubytovna, nebo samostatný pokoj.

no uvidíš jaký budeš mít plat,podle toho bych se zařídil,ale počítej,nájem+energie+strava+něco pro sychr+výdaje na auto-aby ses do toho vůbec vešel

karrlos
hodnocení

0x

Tvoje smutné psaní jsem četl dvakrát a opravdu Ti nezávidím! Být Tebou, seberu se a okamžitě se stěhuji tam, kde mám práci. Sháněl bych ubytovnu, spolubydlení, jakýkoliv podnájem. Vše bude určitě lepší než to, v čem žiješ! Máš snad nárok žít jako člověk a ne jako otrok toho samozvaného vládce! Přeju hodně štěstí!

domecek
01.03.13 16:13
hodnocení

Děkuju!

andrea1*
hodnocení

0x

Záleží jestli si stravu platíš úplně sám, tj. snídaně, večeře, stravu o sobotách a nedělích, přispívat na elektrickou energii, teplo, vodu se samozřejmě musí. Když si vydělíš 2 tis. 30 dny, vyjde příspěvek na 67 Kč na den. Spočítej si, kolik by tě stálo ubytování až si nějaké najdeš (nejlacinější je ubytovna) to by dnes neměl být problém a podle toho se zařiď. Buď budeš muset ještě nějaký čas vydržet u mamky, než se ti zvedne příjem a nebo, jak píšou nade mnou, jít do podnájmu a třebas si najít ještě nějakou práci navíc aby jsi vyšel s penězi.

sdfsdf
hodnocení

0x

najít nějakej podnájem blízko práce

najít ženskou

iz*
hodnocení

0x

Ať se přestěhujete kamkoliv, všude (včetně ubytovny) budete mít bydlení dražší, než současné 2.000 plus 600 za benzín.

Já bych doporučila se domluvit s maminkou. Dosud jste na bydlení nepřispíval, takže jste do podmínek nemohl moc mluvit.

Pokud se nyní máte na nákladech podílet, vyžadujte ohled/y na své nároky (teplo, teplá voda, ...)

Až se Váš příjem zvýší (další práce nebo postup v zaměstnání), můžete se poohlédnout po vlastním bydlení.

___ Pro příklad: Dcera si našla spolubydlení v Praze (1 pokoj se společnou kuchyní, obývákem a příslušenstvím), kde bydlí s kamarády. Měsíčně platí 4.000 Kč plus jednou ročně doplácí energie.

asd*
hodnocení

0x

2000,- měsíčně je prakticky zadarmo. Hledej líp placenou práci, pak utáhneš nájem jinde a budeš se moct odstěhovat, ale počítej že nájem bude minimálně jednou tolik. O nájem se můžeš dělit se spolubydlícím, ideálně když to bude společná domácnost s přítelkyní. Vyhni se půjčkám a dluhům, šetři si něco do rezervy abys měl na případné opravy auta a podobné výdaje.

domecek
hodnocení

Zadarmo při minimální mzdě a tom, že si platím sám úplně vše? A tím vše myslím naprosto vše co mám, obědy teda nemám protože na ty nemám peníze, čili mám snídani, pak naky svačiny, večeři, všechny hyg. potřeby, všechno oblečení, do práce měsíčně 1300,- za benzín :) to je pro mě fakt za zadarmo :) a tuto práci jsem hledal 7 MĚSÍCŮ! Mám fakt rád řeči typu ,,najdi si práci" :)

jirkapo
hodnocení

0x

Přečetl jsem si dvakrát tvůj příspěvek. Donutil mě reagovat. Byl jsem kdysi v podobné situaci, dnes je tomu už 10 let, odešel jsem a dodnes toho nelituji. Dnes jsem na opačné straně, z dítěte jsem rodič a rozhodně vím, jak se k vlastním dětem nechovat.

Ale k věci - nevím, jaký je tvůj měsíční příjem a kolik si měsíčně ušetříš a případně kolik máš již našetřeno. Ale pokud máš našetřeno málo, doporučil bych ti to zde ještě chvíli vydržet a teprve až našetříš, tak se odstěhovat. Jestli třeba přítelkyně v blízké době ukončí školu a najde práci, mohli byste bydlet spolu.

Jinak, 2000 je opravdu bydlení za "hubičku". Stačí, aby sis spočítal náklady na dům a vydělil třemi. Pokud tedy neexistuje možnost se domluvit a vycházíte tak, jak vycházíte, doporučuji ještě vydržet a našetřit si. Spíš bych ti doporučil nějaký podnájem spolu s dobrými kamarády, ubytovna je přeci jenom riziko. To bys tam musel bydlet sám.

jirka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]