Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zateplit strop

Od: stoural odpovědí: 13 změna:

Chalupa z roku 1935. Shodil jsem rákosový strop a prkna. Skontroloval jsem trámy a prkenný záklop. Na prknech na půdě je jakýsi asi škvárobetonová mazanina nebo co. Moje představa je taková, že mezi stropní trámy ze strany místnosti vložím 200mm kamennou vlnu (jak ji tam "přidělám", aby nevypadla - všude píšou, že se řeže větší a pak, že nevypadne, ale trámy jsou opracovány sekerou pouze ze dvou stran a strany k vlně jsou jak strom narostl), dále parozábranu a pak zelený sádrokartonový strop. Sádrokartonový strop bych si asi nechal udělat. Poradí někdo jakou kamennou vlnu, jakou parozábranu? Nějaké rady do života by se taky hodily. Celkem se jedná cca o 60m2. Za rady díky.

Jak zateplit strop

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je půda pochozí a uzavřená,je zbytečná parozábrana.Procházející vlhký vzduch se rozptýlí v prostoru půdy a protože se prakticky nedocílí na půdě teplota rosného bodu,nekondenzuje.V případě budoucí rekonstrukce půdy by bylo rozumné zaizolovat půdu.Ale stejně izolace je vhodná i z důvodů zvukového a kročejového zatlumení.Desky minerální vlny lepit na prkna a zajistit vruty s podložkami.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobry den,ja jsem pouzil vatu ISOVER a pripevnil ji tam vazacim dratem,ktery jsem pripevnil sponkovackou,mohou se pouzit i hrebiky.Pote bych udelal zadrokartonovy rost a na nej pod sadrokartonovou desku nalepil oboustranou paskou hlinikovou folii.Pote se namontuje sadrokarton.

kamill*
hodnocení

0x

Rada do života? Vadí mi zbytky kury na deskách -Zkontrolujte pritomnost drevokaz hmyzu pod korou! Neviem prečo nad oknom nie je preklad -traverza a prečo sú kruhové trámy posazené na colové deske. Kapsa, kde sú tramy uložené je už opravovaná -sú tam nespojené, derave, stare a nové tehly .Skontrolujte a opravte .Parozábrana ano!

hodnocení

0x

Musím silně nesouhlasit s některými radami kolegů.

Váš postup není vhodný. Budete mít spoustu tepelných mostů a zateplení je slabé. Je třaba (pokud chcete KVALITNÍ ZATEPLENÍ) Odebrat vše zhora, zkontrolovat stav trámu, hlavně uložení ve zdi, očištění, a chemicky ošetřit. Můžete vatu dát mezi trámy a pod (nebo nad trámy) , celková síla by měla být od 26cm do ...dle ostatních izolací.

Určitě je třeba dát na teplou stranu parotěsku. Rosný bod bude vždy v izolaci, te je zkrátka fyzika. Jedině, že byste na půdě topil, pak je ale zbytečná izolace..

Klidně se ptejte, co není jasné.

Pokud chcete nekvalitní dílo, vložte jen vatu...

stoural
hodnocení

Srdečně zdravím

Bohužel nemůžu odebrat záklop, protože je na něm spoustu mazaniny ze strany půdy. V současné době jsou trámy očištěné a 2x natřené Lignofixem Profi. Chtěl bych to udělat takto - 1. dozdít mezi trámy novými cihlami, 2. Vložit kamennou vatu - IZOVER? Výška trámů je 200mm, nevím, jak bych tam napeal 260mm - nedá se to dohnat kvalitnějším matrošem?, 3. Parozábranu - jakou? jsou v ní nějaké rozdíly?, 4. Sádrokartonová strop - tím asi vznikne i mezera mezi sádrošem a parozábranou. Radši bych chtěl použít zelený. Na chalupu v zimě jezdíme jenom na 2- 3 dny asi tak jednou za 3 neděle, což je asi nejhorší. Od jara do podzimu tam pořád někdo je. Díky za polopatistické info.

Zdravím Vás, ale musím nesouhlasit s tím, že chcete nechat na půdě mazaninu. myslíte tím beton, nebo obvyklou udusanou zeminu-hlínu?

Polopatistické info Vám zde nemůžu napsat, páč je to na několik debat on line s podrobnými fotkami.

1) nepochopil jsem co chcete dozdít.. Vložit isover, lepší kvality je Isover UNI, ale stejně musíte dát pod trámy další vrstvu. Parozábranu Jutafol Al 150(170) třeba jako zde: cukrar.rajce.idnes.cz/...

Zelený sádroš je zbytečný, je jen na často a dlouho vlhké prostory.

Pokud potřebujete podrobněji, zkuste v neděli po skype ...

stoural
hodnocení

Nahoře na půdě je udusaná škvára s něčím tloušťka tak 10 cm. Proč by měla jít pryč? Ano, ten obrázek přesně zobrazuje moje představy, kam bych se chtěl dopracovat. Nějak nechápu jak ty vrstvy na sebe upevnim - 200mm UNI mezi trámy, pak přes celý strop ještě cca 10cm a pak parozábranu a pak se trefit se sádrošovou konstrukcí do trámu. Nejsou někde podobné obr.?

Je jen na Vás, zdali si tam nechte starou škváru, která dnes již není izolace...

Jak upevnit vrstvy Vám klidně popíšu on line. Máte součastné fotky?

doplněno 02.03.13 22:16:

OK, chápu Vás, pak tedy dejte na škváru tepelnou izolaci více jak 24 cm..

stoural
hodnocení

Místnost je focena v současné době - jenom trámy jsou očištěné a natřené jak jsem psal. Je mně 54 a při představě, že běhám asi milionkrát s kýblema nahoru na půdu a dolů mně jímá závrať.*ee* Nepočítám to jako izolaci, ale jako nutné zlo. Takže na jaře se udělají omítky a pak půjdu na ten strop. Díky za info

stoural
hodnocení

Myslel jsem si, že tomu se vyhnu - půda nebude pochozí. Chtěl bych to řešit pokud možno zezdola stropem.

stourale, včera večer jsem řešil po skype podobný problém ze zdejší poradny. Tazatel si pochvaloval rychlost debaty, když jsem položil otázku na detail, zaběhl na půdu vyfotil, u fotky rozebrali možnosti, a snad je spokojen. Sice musíme pokračovat s jedním detailem, páč neměl žebřík aby vylezl nahoru, ale jsem přesvědčen, že oi toto zvládnem. nechcete se taky ozvat on line?

stoural
hodnocení

Ještě - chalupa nemá žádné izolace, žádné zateplení. Tato půlka je dostavena z roku 1935. Jsou tam nová plastová okna zlatý dub. Stěny jsou z cihel půl z dutých a plných. Plná cihla je klasická, dutá cihla má dvě velké vzduchové komory a je dvojnásobně vysoká než plná cihla. Zateplovat strop chci proto, protože při topení extremně taje sníh na střeše. Střecha je nová - folie a na ní tašky.

Izolace postupně doplníte, to není problém, podle času a financí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]