Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
chtel bych se zeptat: mam vlhkou zed a ta primo sousedi se zdi souseda...klasicka radovka.
Muze se tato zed podrezavat?
Diky.
Nedovedi si představit a věřím že nikdo z nás, že by se jnajednou v obyváku objevila díra od souseda, kde chce vkládat vodorovnou izolaci. Takže musíte se domluvit se sousedem, jinak těžko.
Můžete ale (dle šířky) společné zdi zaškrábnout do spáry 5-?cm lepenku, tak abyste sousedovi neudělal žádnou škodu.
Dekuji za nazor.
Ja jsem treba myslel, ze kazda z tech zdi - jak souseda tak moje ma klasickou šířku 45cm.
Tak jsem myslel, ze by se narizla jen ta moje zed z interieru.
Ano, svoji zeď si můžete podřezat. Je-li to ve sklepě, a kanál je pod úrovní podlahy sklepa, je lepší kolem zdi vykopat drenáž, stačí hloubka 30 cm. Drenážní děrovanou hadici obsypat štěrkem, pak vše zaizolovat a podlahu kolem zdi znovu dobetonovat. Tak to mám už přes 30 let-sklep je suchý, podřezání nebylo nutné. Když se občas po velkých deštích podívám do kontrolního kanálku, voda čůrkem vytéká.
Myslím, že tazatel měl na mysli případ (řadovka), kdy je společná zeď pro něj i pro souseda. Zajímalo by mě to taky (dvojdomek). Jak se to řeší, když je tato společná zeď vlhká a je potřeba ji podřezávat, zda záleží pouze na domluvě, nebo má každý z vlastníků nějaká práva a povinnosti vůči společným věcem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.