Nejste přihlášen/a.
Chystáme se pořídít do paneláku novou kuchyňskou linku a vzhledem k nedostatku místa uvažujeme o kompaktní troubě. Má její pořízení smysl z hlediska kvality a ceny? A je případně lepší kombinace pára+horkovzduch nebo horkovzduch+mikrovlny? Budu rád za jakoukoliv vaší radu i zkušenost. Předem díky!
Nemám takovu troubu, ale měla jsem možnost týden na ní vařit. Pára mě neoslovila, volila bych horkovzduch + mikrovlny. Pozor na slovo "kompaktní" Četla jsem v dTestu, že to slovo si může dát výrobce sám od sebe, nejsou na to žádné podmínky atd... Takže trouba i se stejnými vlastnostmi slovo kompaktní nemusí v názvu trouby mít.
Něco podobného mám doma, akorát jsem netušil, že je to kompaktní trouba. Umí to mikrovlny, horký vzduch, gril a páru. Pára je ale řešena speciálním nádobím, do kterého se lije trochu vody - nemá to nádržku jako normální trouby. Vejde se do toho jeden klasický plech a používáme ji poměrně často. Máme ještě normální troubu a ta se u nás používá akorát tehdy, když se toho peče více najednou (cukroví na Vánoce nebo oběd pro celou rozvětvenou rodinu - tedy téměř nikdy).
doplněno 28.02.13 09:45:Jinak to vaření v páře - to já naopak zase doporučuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.