Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl kompaktní trouba a případně jaká?

Od: folbig* odpovědí: 3 změna:

Chystáme se pořídít do paneláku novou kuchyňskou linku a vzhledem k nedostatku místa uvažujeme o kompaktní troubě. Má její pořízení smysl z hlediska kvality a ceny? A je případně lepší kombinace pára+horkovzduch nebo horkovzduch+mikrovlny? Budu rád za jakoukoliv vaší radu i zkušenost. Předem díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Nemám takovu troubu, ale měla jsem možnost týden na ní vařit. Pára mě neoslovila, volila bych horkovzduch + mikrovlny. Pozor na slovo "kompaktní" Četla jsem v dTestu, že to slovo si může dát výrobce sám od sebe, nejsou na to žádné podmínky atd... Takže trouba i se stejnými vlastnostmi slovo kompaktní nemusí v názvu trouby mít.

hodnocení

0x

Něco podobného mám doma, akorát jsem netušil, že je to kompaktní trouba. Umí to mikrovlny, horký vzduch, gril a páru. Pára je ale řešena speciálním nádobím, do kterého se lije trochu vody - nemá to nádržku jako normální trouby. Vejde se do toho jeden klasický plech a používáme ji poměrně často. Máme ještě normální troubu a ta se u nás používá akorát tehdy, když se toho peče více najednou (cukroví na Vánoce nebo oběd pro celou rozvětvenou rodinu - tedy téměř nikdy).

doplněno 28.02.13 09:45:

Jinak to vaření v páře - to já naopak zase doporučuji.

folbig*
hodnocení

Díky za reakce. A nemáte případně ještě typ na nějakou značku? Koukali jsme, že třeba Siemens jich nabízí několik, ale v kuchyňském studiu nám říkali, že poslední dobou je Siemens nic moc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]