Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme ledničku s mrazákem Gorenje HZOS 3366. Opakovaně nám zamrzá odtokový kanálek na zkondenzovanou vodu. Jakmile se kanálek naplní, máme vodu na dně ledničky. Řeším to tak, že vodu z kanálku "vycucnu", naleju do něj teplou slanou vodu a za chvíli se kanálek uvolní. To ale musím dělat skoro každý měsíc...
Kde může být problém?
Díky za radu.
No pochopitelne muze i zamrzat. Ale urcite tam nema voda co delat. Je to odtokovy kanalek ktery vede na kompresor, kde se zkodenzovana voda z lednicky vyparuje. Taky si spis ale myslim, ze tam mate necistoty, je treba to udrzovat v cistote. Pokud nemate puvodni originalni pripravek na prostourani, staci napriklad slamka na piti.
On asi nezamrzá ale je zacpaný kanálek..Sežeňte si třeba asi 1 metr měděný kabel,vodič třeba jaký se používá na rozvody elektriky v autech a který projde těsně! kanálkem ledničky.Musí být z auta nebo na 12 Voltů,protože má mnoho měděných drátků a proto je dobře ohebný.Nesmí být na 220 Voltů do baráku,protože ty mají měď uvnitř vcelku a jsou tvrdé a neohebné.Pak tím drátem kanál prošťouchněte až vyleze drát ven vzadu u kompresoru.
měl jsem ten samý problém s lednicí Baumatic, odtahnul ledničku od zdi a nad kompresorem je plastová vanička chycená na dvou šroubkách, tuto jsem vyndal, byla plná vody a nečistot, předtím jsem však kanálek uvnitř ledničky několikrát prolil slanou vodou a zbavil se ledu kolem odtokového kanálku, několikrát pročistil drátem, tam snad bude ok..v opačném případě je to asi termostat - to však nevím,nejsem elektrikář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.