Nejste přihlášen/a.
s manželem jsme majiteli každý jedné poliviny domu. Já ch bydled v kterékoli polovině, jen abych tam měla soukromí a nemohl mě tam chodit teroryzovat. Prakticky to možné jen, jen nevím kdo rozhodne, kterýz nás bude kde vydlet.
Prosím o odpověď Děkuji JJ
Dobrý den,
doporučuji rozdělit dům z polovin na dvě přesně vymezené bytové jednotky. Budete muset postupovat právní cestou - žalobou. Měl jsem to samé, kdy jsem vlastnil ideální polovinu domu a u sousedů nade mnou vznikla exekuce. V tom případě jsem v tom byl i já, neboť přesná polovina (horizontální, vertikální - vlastnil jsem vlastně polovinu z každé cihly) nebyla vymezena a exekutor tedy mohl navštívit i mě, ač já nikde závazky neměl.
Vyřešil jsem to tedy žalobou na rozdělení domu z ideálních polovin na bytové jedotky (byl to druhý případ v republice), kdy nyní chodí exekutorři pouze k sousedům a mě uctivě zdraví. Navíc můj uvedený nemovitý majetek tím stoupl v ceně - hodnotnější je vlastnictví konkrétní věci, než přesně neurčeného podílu).
Celá věc se táhla asi 3/4 roku a vyšlo to asi na 8 tis,- Vzhledem k výše uvedným skutečnostem jsem to považoval ale za výhru. Měl jse velmi šikovného právníka, v případě zájmu předám soukromě kontakt...
Nevím, jak hluboké citové vazby máte k tomu domu, ale mohlibyste dům prodat, peníze si rozdělit na polovic a koupit si každý svůj byt, či malý domeček. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.