Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava děr ve zdi a umakartu

Od: martas013 odpovědí: 2 změna:

Zdravím, můžete mi poradit co použít na opravu děr ve zdi a umakartu v paneláku? Díry ve zdech jsou po hmoždinkách, nic velkýho. V umakartu po menších šroubech. Chtěl jsem použít sádru, ale pogoogloval jsem a nakonec se spíš přiklonil k akrylovému tmelu. Co říkáte? Po opravě zdí se bude malovat, budou ty opravený místa vidět nebo se zakryjou? Lze s ním třeba i zadělat menší mapu na zdi? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Na běžné díry (po hmoždinkách, např.) je sádra lepší, než akrylátový tmel - lépe se srovná s okolním povrchem (uhladí), zráním nemění objem (nepropadá se) a je lépe přetíratelná. Tmel je naopak lepší do prasklin, u nichž (do jisté míry) absorbuje pohyby.

Na opravu "map" je nejlepší štuk (stěrka), se sádrou se v tenkých vrstvách a velké ploše pracuje hůř a s akrylátem přímo špatně.

Pokud jde o umakart, nejlepší je epoxidový tmel, uhladit a přebrousit.

jabraka*
hodnocení

0x

Díry v umakartových stěnách opravuji kouskem polystyrenu,zamačknutého do otvoru.Povrch zatřu akryltmelem.po zaschnutí je povrch pevný,pružný a neloupe se.Pokud jde o ploché odloupané povrchy na betonu,nebo štuku,používám finální stěrku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hmoždinky do umakartu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]