Nejste přihlášen/a.
Zdravím, můžete mi poradit co použít na opravu děr ve zdi a umakartu v paneláku? Díry ve zdech jsou po hmoždinkách, nic velkýho. V umakartu po menších šroubech. Chtěl jsem použít sádru, ale pogoogloval jsem a nakonec se spíš přiklonil k akrylovému tmelu. Co říkáte? Po opravě zdí se bude malovat, budou ty opravený místa vidět nebo se zakryjou? Lze s ním třeba i zadělat menší mapu na zdi? Děkuji.
Na běžné díry (po hmoždinkách, např.) je sádra lepší, než akrylátový tmel - lépe se srovná s okolním povrchem (uhladí), zráním nemění objem (nepropadá se) a je lépe přetíratelná. Tmel je naopak lepší do prasklin, u nichž (do jisté míry) absorbuje pohyby.
Na opravu "map" je nejlepší štuk (stěrka), se sádrou se v tenkých vrstvách a velké ploše pracuje hůř a s akrylátem přímo špatně.
Pokud jde o umakart, nejlepší je epoxidový tmel, uhladit a přebrousit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.