Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zatéká nám do garáže, která je pokrytá ipou. Na místě, kde zatéká jsem nenašel žádnou trhlinu, ale ipa je poměrně dost odfouklá (viditelná boule). Postačí nahřát tuto bouli horkovzdušnou pistolí, aby si lehla nebo jí něčím překrýt? Díky
Jestli je to jen boule bez porezity nebo díry, tak to jednak nahřátím nesplaskne a jednak to zřejmě teče někde jinde. Zvlášť jestli je to starší střecha už jednou překrývaná, je voda schopná protékat přes půl střechy z místa, kde bys to nejmíň čekal. Pokud boule jeví opravdu známky průsaku, doporučuju přeložit záplatou. Dělával jsem to na garáži běžně.
No, my právě nevíme, kudy ta voda teče... V jednom místě na stropě kape voda a je to v místě, kde jsou ty boule. Tak si myslím, že to bude tam. Jak poznám, že jeví známky průsaku? Na pohled právě není vůbec poznat kudy tam může zatékat... Ipa je stará cca 10 let a vypadá pěkně, žádné praskliny atd. Jaké je tedy nejlepší řešení? Dát přes ty boule další kus ipy?
vetsinou zavada nejde videt a pokud nevylepite celou plochu tak zavadu neodstranite ,nejake zaplaty jsou vyhozene penize,tu bublinu ,puchyr rozriznout ,horakem nahrat a pritlacit spet,popripade zaspachtlovat a celou plochu vylepit modifikovanym asfaltovym pasem ,boky kolem oplechovani pretmelit bitumenovym tmelem,nebo asfaltovym stresnim tmelem,jeste bych skontroloval oplechovani,nepouzivejte stresni natery typu lutex nebo SA12 natery nic nevyresi
Tak tady jsou ty fotografie. Už dříve jsem se snažil přechod z ipy na plech vytmelit bitumenovým tmelem, ale to nepomohlo.
podle fotky nejde urcit kde zateka muze to byt kdekoli v plose ,skontrolujte i vrch oplechovani ,jestli jsou vsude zaletovane vruty,a jestli je vse dobre zafalcovane nikde neodstava plech,popripade vyspadovani oplechovani a presahy plechu,jinak bych zabudoval do strechy ventilacni strisky ktere muzou zamezit dalsimu tvoreni puchyru,pri vysusovani podkladu se muze zvedat i nove polepena strecha pokud neni dokonale vysusena coz je skoro nemozne nebo to trva dlouho,ale ani strisky nemusi byt stoprocentni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.