Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebraný elektroměr

Od: mi56* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám prosbu,mám s bývalým přítelem společný dům a i trvalé bydliště mám v domě.On měl na sebe psanou elektřinu ale neplatil ji tak ho odpojili(nebydlí tam má jinou adresu) a vzali elektroměr je to tak 14 dnů.U PRE zustal po něm dluh a já se tam chci stěhovat a nemám čím svítit,jak to mám řešit,volala jsem na jinou společnost ale tam mi řekli že dluh musí být vyrovnán jinak mě nikdo nepřipojí i když mám jiné jméno a sním nemám nic společného.Můžete někdo poradit co s tím mám dělat?Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

mi, sdělím Vám svoje znalosti.

Vlastnicví domu je jedna věc, druhá je smlouva o dodávce energie. Ten kdo má smlouvu je zodpovědný za úhrady, nikoliv další spoluvlastníci. Domnívám se, že dodavatel Vám kecá, nebo jsou nepřesné informace. (logicky pokud dluh nikdy nezaplatí, již nikdy nepůjde dům připojit?)

Na naší nemovitosti je několik odběratelů. Jednomu z nich odebrali elektroměr, já nechal udělat revizní zprávu na rozvěděč, došel na plnou moc ukončit odběr na dlužníka a uzavřít novou smlouvu. Oředložil revizní zprávu a do 10 dnů bylo vše OK.

ČEZ Pardubice takto postupuje..

stačí takto?

mowla*
hodnocení

2x

Zaplatit dluh - a pak jej, případně, vymáhat po bývalém příteli...

ladaadal*
hodnocení

2x

Obávám se, že jestli jsi celou dobu, kdy dluh vznikal majitelkou nebo spolumajitelkou, tak ti nezbude, než dluh zaplatit a pak vymáhat, jak píše Mowla. Kdybys byla nová majitelka, tak je to jiné - odpojí mu elektriku tam, kde bydlí, s tímhle se moc nes...ou.

hodnocení

2x

Dobrý den. Dům je společný, tedy i dlužnou částku byste měli uhradit společně. Máte tam trvalé bydliště, chcete se tam nastěhovat..Nezkoušela jste se dohodnout na splátkovém kalendáři? Třeba pokud zaplatíte část hned a dohodnete se s nimi na dalších splátkách, vyšli by Vám vstříc. Jiné řešení mne nenapadá, protože zaplatit to budete muset, chcete-li svítit, popř. urgujte ex přítele.

ronyx*
hodnocení

0x

Jen bych doplnil svoje předřečníky, že kdysi byla při opětovném připojení vyžadována i revizní zpráva technického stavu připojované jednotky (bytu, domu) - prostě revizák musle napsat zprávu, že elektrinstalace odpovídá předpisům. Jak je to dnes nevím,ale doporučil bych se zeptat někoho znalého (třeba u toho dodavatele elekřiny), jestli RZ při připojení vyžadují. U staré elektroinstalace může být právě v tomto při pokusu o zapojení další (a většinou nečekaný) problém.

hodnocení

0x

Nebát se a nekrást.

Nenechte si vše líbit.

sebod*

Pravdu má Milan. Na koho byla napsaná smlouva na odběr el.energie, ten má dluh. V žádném případě nemůže být smlouva napsaná na více lidí Nelze tento dluh ani požadovat na někom jiném. Nemůžou po Vás požadovat ani "pokutu" za odebrání (připojení) elektroměru. Nevyhnete se nejspíš revizi.

uska*
hodnocení

0x

U nás (ČEZ) nepožaduje revizní zprávu pokud do 1 měsíce necháte dům znovu připojit.

mi56*
hodnocení

Děkuji Všem za vyčerpávající odpovědí a pomoc,zítra jede na el.podnik zažádat o obnovení.Ještě jednou Všem děkuji.Milena

PaníMileno, držím palce a pokud se Vám nelíbí jejich vyjádření, hned se ptejte za jakých podmínek můžete k jinému dodavateli..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]