Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu,jak postupovat pri problemech se sousedy,jenz jsou velice hlucni.Bydlim s rodici jiz 21 let v panelovem byte a vse bylo v poradku do doby,nez se do bytu pod nami nastehovala rodina,ktera nas neustale rusi hranim na klarinet.Steny jsou tenke a u nas je vse slyset v kazdem pokoji.Rodice jsou jiz v duchodu,navic je mamka nemocna a jak ja,tak i oni,nemame vubec sanci na klid,na odpocinek,klidny obed...Jiz nekolikrat jsme zadali,zda by neomezili hrani v poledne a o vikendech,ale neni s nima domluva,naopak zacli hrat jeste vice.Vime,ze v predeslem bydlisti mela tato rodina mnoho problemu,i tam se chovali vuci jinym najemnikum sobecky.Nevime si rady,ale verte,ze je to uz neunosne.Neutuchajici ruch je nesnesitelny a projevuje se na nasi dusevni strance a na moji lety lecene migrene.PROSIM,MATE NEJAKOU RADU
Otázku stačí vložit 1x
Hluk vyhanet hlukem je spatne. Uz kvuli ostatnim sousedum.
Doporucuji pravidelne:
Natirat jim kliku u dveri zelenym slizem,
strkat sirky do zamku,
u domovnich dveri sirky do zvonku (to je ucinne hlavne v noci),
privazat si kaminek na snurku a tukat jim s nim pravidelne, kdyz zacnou hrat na klarinet, do okna,
zalevat kytky ve vokne tak sikovne, aby jim blativa voda pristavala na oknech a parapetech,
lejt jim do postovni schranky vyjety olej z auta,
tez je ucinny na klice u dveri (u jejich dveri) vhodne umisteny napinacek. Ucinnost se zvysuje, kdyz pak za dvermi najdou vzkaz, ze napinacek je od krve se zloutenkou, HIV, cernym morem, souchotema, leprou atd.
Napadum se meze nekladou. Musite si z toho udelat zabavu.
Ale hlavne je nutne jim pokazde na dvere prilepit rozumny casovy rozvrh, kdy muzou hrat na klarinet, aby se dovtipili, ze pak problemy prestanou.
p.s. Samozrejme se k predchozim a dalsim Vami vymyslenym vykutalenostem nesmite za zadnou cenu hlasit! Pro to je dobre si na svou stranu obratit dalsi obyvatele domu, aby Vas mohli hajit pred Mestskou policii.
Jedna sucharská rada je, že můžete podle občanského zákoníku podat žalobu, aby vás neobtěžovali nadměrným hlukem, problém je, že vy byste byl žalobce a vy byste prokazoval hluk i jeho nadměrnost, v případě neúspěchu byste platil náklady řízení a úspěchem by byl rozsudek, který by mohli a nemuseli poslechnout. Případný výkon takového rozsudku by pak byl zajímavý, neumím si to prakticky představit - asi jen pokuty a policie. Takže taktéž doporučuji volat městskou, na noc špunty, zvážit nějakou zvukovou izolaci stěn, domluvit společný útok se sousedy. Přeji pevné nervy, sousedské spory jsou hrozně nepříjemné
Prvním místem, kam se lidé obrací, bývá obecní úřad. Ten však ve většině případů o sousedských sporech rozhodovat nesmí, a proto je třeba obrátit se na soud s tzv. sousedskou žalobou. Výjimkou, kdy vám může pomoci obecní úřad, je např. pálení trávy vydávající nepříjemný zápach. To je možné vyhláškou omezit nebo úplně zakázat. Pokud soused na svém pozemku postavil nějakou novou stavbu, která přesahuje až k vám, určitě na takovou stavbu nemá povolení. Zkuste se tedy obrátit na stavební úřad, který může sousedovi nařídit odstranění stavby. Policie vám pomůže v případě, že soused ruší noční klid hlukem. Jedná se o přestupek a soused za to může dostat pokutu až 1000 korun. Noční klid trvá od 22:00 do 6:00 hodin. Pokud však soused hlučí ve dne a vás to ruší, musíte opět na soud. Když vás sousedova zvířata obtěžují např. štěkáním, zápachem nebo utíkají k vám na zahradu, pomůže opět jen soud. Ten může nařídit například oplocení pozemku.
xxxxxxxxxxxxxxxxx
To je doporučení právníka. Ale já z vlastní zkušenosti mohu říct, že kvůli špatným sousedům jsem se raději po 40 letech dobrovolně přestěhovala. Dávali mě k soudu kvůli údajné "krádeži" části pozemků (soud jsem vyhrála i na odvolacím ), byli zlí, domluva žádná. Kam se hrabou Niklovi i se Stárkem z Ulice!Soudní výdaje zaplatili a jsou stále stejně zlí - možná čím starší tím horší!
Měl jsem podobný problém-řešil jsem to ve stylu nejlepší obrana je útok-vystěhoval jsem manželku a děti na víkend,půjčená aparatura o výkonu cca.1Kw a víkendovej mejdan byl na světě-neslyšel jsem ještě dva dnyod tý doby ticho jak v kostele:D,ale ne každej na tohle má náturu.
Problém byl v tom,že mám většinou postarší sousedy kterým to taky vadilo akorát nebyli schopní nic udělat takže měli před akcí ode mně vysvětlení a já jejich tichej souhlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.