Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lupání v plynovém topení

Od: simona* odpovědí: 7 změna:

Když se topí ,tak v něm někdy lupe.Je to takové hlasité bouchání.Přes den se to snažíme ignorovat,ale v noci to nejde...:(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jj, gamatky. Mrkneme se do návodu a vidíme odstaveček :

Jelikož se jedná o spalovací komoru z ocelového plechu, dochází při zahřívání a chladnutí k dilataci materiálu, která je někdy provázena nepatrnými či hlasitějšími zvuky. Tato skutečnost nemá vliv na funkci a bezpečnost spotřebiče.

*

Co s tím? Kamna utlumit nejméně o půl hodiny dříve, než jdete spát.

jenda2*
hodnocení

1x

Jde o větší výkon hořáků, než je schopna výměna vody ve výměníku pojmout. Buď zrychlete výměnu vody na čerpadle, nebo v případě samotížného oběhu snižte množství spalovaného plynu.

Ahááá a já myslela, že se tazatelka ptá na kamna. Na topení.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, informace je to zajímavá, ale nedostatečná (pro nějakou radu).

Vlastní topení nebo dálkové? Bouchání u kotle nebo v radiátorech? Tlak a množství vody v systému je optimální? Odvzdušnění radiátorů nepomohlo?

Nové topení nebo už tento problém byl dříve? Zdravím!

roman68*
hodnocení

0x

nemohlo by to také být díky automatickým termostatickým ventilům? Otevírání a jejich zavírání?

také jsme pozoroval u nás v paneláku jakési lupání-praskání v radiátorem - které se šíří trubkami dále..a k tomu se může přidat i teplotní dilatace

hodnocení

0x

Mi taky lupou poměrně nová kamna. Když jsem si plynaři stěžovala, vyjel na mě, že jsem to měla řešit, když kamna Mora byly v záruce. Říkal něco o plechu, který se teplem a zimou pracuje a proto lupe. To že se musí reklamovat, jinak že na opravu je to složité. :( Píšu, co říkal starý plynař, který kamna opravuje. Pokuste se zavolat svého plynaře, třeba bude mít jinou zkušenost. A napište, protože bych byla ráda, kdyby mi kamna zaky nelupala.

john*
hodnocení

0x

Problém máte v rychlosti ohřívání vody ve výměníku. Snižte výkon kotle nebo zvyšte rychlost proudění vody v otopné soustavě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak vody v topení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]