Nejste přihlášen/a.
Když se topí ,tak v něm někdy lupe.Je to takové hlasité bouchání.Přes den se to snažíme ignorovat,ale v noci to nejde...
jj, gamatky. Mrkneme se do návodu a vidíme odstaveček :
Jelikož se jedná o spalovací komoru z ocelového plechu, dochází při zahřívání a chladnutí k dilataci materiálu, která je někdy provázena nepatrnými či hlasitějšími zvuky. Tato skutečnost nemá vliv na funkci a bezpečnost spotřebiče.
*
Co s tím? Kamna utlumit nejméně o půl hodiny dříve, než jdete spát.
Dobrý den, informace je to zajímavá, ale nedostatečná (pro nějakou radu).
Vlastní topení nebo dálkové? Bouchání u kotle nebo v radiátorech? Tlak a množství vody v systému je optimální? Odvzdušnění radiátorů nepomohlo?
Nové topení nebo už tento problém byl dříve? Zdravím!
Mi taky lupou poměrně nová kamna. Když jsem si plynaři stěžovala, vyjel na mě, že jsem to měla řešit, když kamna Mora byly v záruce. Říkal něco o plechu, který se teplem a zimou pracuje a proto lupe. To že se musí reklamovat, jinak že na opravu je to složité. Píšu, co říkal starý plynař, který kamna opravuje. Pokuste se zavolat svého plynaře, třeba bude mít jinou zkušenost. A napište, protože bych byla ráda, kdyby mi kamna zaky nelupala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.