Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, zdali je možné pronajímat byt, když je na něj hypotéka? Nemusí se to hlásit bance? Děkuji
Ještě prosím tohle...
Je v něčem probém/může být, pokud si chce nájemce zapsat trvalou adresu v místě nájmu? Jedná se mi o to, že chci pronajímat byt a někteří lidé si sem chtějí napsat trvalou adresu.
Co si myslíte o pronajímání bytu cizincům?
Děkuji
Ale ve smlouvě je psáno, že:
Dále Pronajímatel prohlašuje, že na Bytu a Zařízení bytu neváznou žádné dluhy.
Není vlastně hypotéka dluh? Je mi o to, jestli to tam má/nemá být...
hypotéka na byt je půčka odbanky a bytem se obvykle ručí. Bance alemůže být šumák, jak s ním nakládáte. Musíte jen splácet. Mj. nemáte nikde myslím povinnost hlásit, že by t pronajímáte. Nejsme před rokem 89. Pokud to tedy není byt družstevní. Na mnohé většine bytů vázne nějaká splátka buď hypotéky nebo úvěru na revitalizaci a pronjímají se stále.
no pozor, to co tady někteří píšou není až tak pravda. Hypotéka většinou bývá za účelem trvalého bydlení a pokud byste chtěl byt pronajímat, některé banky na to mají jiný druh hypotéky s většími úroky. Jde totiž o hypotéku za účelem výdělku (byť ve finále třeba nájem nepokryje ani výši splátky úvěru), takže pozor na to. Nevim jak CS, ale třeba hypotéčka to tak má. Tak budto se tam na férovku zeptat, nebo to moc neroztrubovat
Ještě dotaz... když nájemci dají zálohu, má jim člověk dát nějaké potvrzení, že mu něco dali?
Na každou částku kterou si vezmete, by jste měl dát potvrzení-příjmový doklad. Záleží na tom, jestli ho nájemníci chtějí.
Pokud pronajímáte, tak je pro Vás lepší vždy jen jeden nájemník. Protože právo toho druhého na bydlení se potom odvíjí od práva bydlení toho, co má s Vámi smlouvu. Pokud nájemník ukončí pronájem, končí automaticky i ten jeho spolubydlící. Jestliže si do smlouvy napíšete oba, tak i když nájem jednomu z nich skončí, automaticky pokračuje právní vztah k tomu druhému ve smlouvě.
Pozor to vše neplatí pro osoby které bydlí s nájemníkem na základě zákona, např: manželka, děti, snad rodiče nebo družka. Tam je to trochu jinak.
To i když jsem normální člověk? Myslím tí, že nemám IČO... to si v papírnictví mám koupit ty bločky a dávat jim to nebo jak to řešit? díky
Ano. Koupit sit si bloček a poctivě vyplňovat. Nebo si to vyrobit na počítači, aby to mělo všechny náležitosti. Ale když budou chtít potvrzení o zaplacení, mají na něj nárok.
Ještě by mě zajímalo, že když jsou v bytě nahlášené dvě osoby (1 na kterou je byt napsán a druhá jako nájemce nebo jak se to jmenuje)... musí v té smlouvě o pronájmu být napsáni oba dva? Děkuji
Ja mam u hypoteky napsany, ze nesmim pouzivat nemovitost k podnikatelskym ucelum a k nim se radi i pronajem.
Kdyz chcete pronajimat byt s hypotekou musite se domluvit s bankou. Obvykle je to jen kvuli tomu, ze hypoteky kde se dopredu pocita s tim ze nemovitost bude pronajimana a nebo bude slouzit pro podnikatelske ucely maji vyšší urokouvou sazbu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.