Nejste přihlášen/a.
Bydlím s rodičema v bytě 2+1 :p Problém je,že nemám svůj pokoj.Máme obývák,kde spí můj otec a druhý pokoj je ložnice,kterou mám jako by společně s mamkou a kde i spím.Strašně mi vadí,že nemám aspoň malinkou místnost jenom pro sebe,je hrozné,když vás rodiče pořád otravujou,chodí do té ložnice...nemůžu si tady dát ani to,co chci.Ani pitomý plakát.Mamka mi prostě všechno zakazuje.Můžete mi poradit,jak dát jednoznačně najevo,že z toho blázním? už jsem jim říkala,že chci svůj pokoj,ale to samozřejmě nezabírá
Oni by ti rodiče možná i rádi vyhověli. Jenže kde vzít ten pokoj, když máte jen 2, pokud nechtějí udělat společnou místnost, kam se zvou i návštěvy a tak, z ložnice (což by bylo blbé)? Jestli máte ty pokoje velké a vhodně uzpůsobené, možná by jeden šel něčím přepažit (nábytkem, závěsem, přepážkou z nějaké dřevěné desky apod.) a vytvořit tak tvůj koutek. Ale to musíte posoudit sami.
Jak vyřešit problém neporadím, to je otázka vztahů a domluvy v rodině, nicméně jsem chtěl podotknout, že rodin, třeba i s dvěma dětmi, které žily a žijí ve 2+1 je mnoho, ovšem bývá dobrým zvykem, že rodiče obývají jeden pokoj a děti ten druhý.
Model, kdy každý z rodičů okupuje jeden pokoj se mi zdá poněkud zvláštní. Od rodičů je to nefér.
Jak píše hm, byt nenafoukneš, ale já míval podobný problém. Akorát v ložnici jsem spával jen já a v obýváku rodiče. Pořád jsem se zmiňoval že už z toho chci udělat pokoj, ale kde nic tu nic. No a jednoho krásného dne už mě trpělivost přetekla (těch pár let) až mi z toho ruplo v bedně. I naši pomalu "stahovali ocas" a do týdne byl pokoj hotov. Nicméně to radši nezkoušej asi by to mělo spíše horší následky.
Ale jo, je to normální. U žen jsou v určitém věku náhlé změny nálad naprosto běžné.
A kolik ti je? Nešlo by jít někam na školu na intr? Že by ses holt postavila(a) na vlastní nohy. Respektive s tím doma pohrozil(a). Já bych třeba zkusil najít školu, intr, zjistil si, kolik co stojí, kde se tam dá sehnat brigáda a pak bych to předložil rodičům a řekl naprosto s klidem, že jako sorry rodičové, ale tohle já prostě nedávam a musim to jednou pro vždy vyřešit.
Dneska je v modě přepůlit cimru ne na podlaze ale ve výšce.Prostě řekni tátovi ať udělá ještě jedno patro v místnosti a že nahoře budeš bydlet ty.Stačí když se tam vejde matrace na spaní.Nahoru se poleze po žebříku.Proč rodiče nevymění byt za chalupu na vesnici?Byt ve městě je drahý a chalupy na vesnici levné.Ale chce to šikovného tátu
Děkuju za rady,ale možnost,jako je přepůlit cimru,to prostě nepůjde.Byt má sotva 55 m a je to fakt klec.Taky nemáme moc peněz...Samé půjčky,splácení,máma prodavačka,táta marodí... je to blbá situace a trápím se s tím,i když finance nejsou moje starost- chápu to.Chápu,že lidi nemají peníze.
Též máme 2+1 55m2 v paneláku, taková věc byla vždy řešena, rodičové byli v obývaku, i tam spali a já s bratrem jsem byl v dětském pokoji (ložnici), když brácha šel pryč (starší bratr), tak celý pokoj (16m2) byl můj. Nevím, proč tvoji rodiče okupují dvě místnost, dalo by se logicky odvodit, kdyby oba spali v ložnice a ty také, ale jeden tam a druhý tam. Asi bych se zbláznil, zkrátka, nemít svůj stůl, postel, prostor, nějaké zázemí. Nemožnost spát sám (bratr mi v pokoji nevadil) v pokoji. Od tvých rodičů je to opravdu sobecké. Jinak, přepažení toho pokoje (pravděpodobně máte asi také 16m2, stejný typ bytu) by pomocí sádrokartonové konstrukce mohlo vyjít na nějakých 3 - 5 000Kč. Doporučuji se proti nim postavit, možná to zní divně, ale dítě má mít svůj prostor. Jinak nebydlíte v Mostě.? Drž se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.