Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, do bojleru Dražice OKC 160/1m . Mám navedenu vodu z ÚT. Jedinou regulaci, kterou tam nyní mám jsou kulové venily. Pro ideální fungování tohoto systému v mých podmínkách bych uvítal nějaký regulační ventil, který by řekněme začal otvírat a a pak zavírat zavírat okruh někde při 50 - 60°C . Jde mi o to , že při chladnutí topení začne chladnout i bojler a tchýně tam neustále leze jako opičák zavírat a otevírat kuláky.
NAšel jsem něco od Danfosse ale přesně nevím, který je ideální.
Díky za vaše fundované rady V.
Něco jsem hledal, ale zatím jsem objevil jen opačný způsob. tedy zavírání při vyšší teplotě, já právě potřebuji druhý způsob, tedy otevírání při vyšší teplotě (prostě jakýsi termostat).
Úplně ideální bylo, kdyby byl otevřený jen třeba mezi 50 - 90 °C. Naprosto nevim, zda nějaký takový ventil je...
Dražické boilery mají termostat v sobě, a stačí jeden dvoucestný elektroventil, ovládaný tímto termostatem. Něco takového jako na fotce z rekonstrukce baráku. V pozadí jsou vidět i 200l Dražice, které tím ovládám. Ostatní ventily uzavírají jednotlivé okruhy topení.
Jak se to jmenuje? Kde se to dá koupit? A za kolik? Potřebuji systém vytápění doplnit ještě o jeden ventil. A pokud by ten s kapilárou vyšel levněji, tak ho dám na ty dražice a použiju stávající EV na topení.
pán myslí asi termoventil s prodlouženou kapilárou,přidělá se na potrubí a čidlo se vsune do jímky bojleru,jak je voda studená protéká ,jak mile se nahřeje zavře se ventil,ale nevíhoda je pokud je to v bojleru a voda vychladne v kotli a zároven i v bojleru tak se to stejně otevře,nejlepší by byl bud elektro ventil nebo termostatický který po vypnutí topné soustavy zavře,ten první v odkazu by měl šlapat ne?zajděte do prodejny s topenářskejma potřebama poradí vám,nebo topenáře stejně se to musí předělat
Voda v bojleru stydne protože ji vytápěcí okruh chladí neboť dochází k cirkulaci.Nejspíš špatně provedené připojení topné trubky což topenáři dělají, aby se topný had nezavdušňoval. Možná by pomohlo osadit zpětou klapku. Tlak vody vyvozený čerpadlem ji přizdvihne, ale k zpětné cirkulaci nedojde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.