Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vlhké rohy - bez podřezání

Od: volnasek odpovědí: 9 změna:

dobrý den, je nějaká metoda jak alespon eliminovat vlhké rohy v místnostech ve starém 100letém domě? jasné že podřezat ale to teď v následujících letech určitě dělat nebudu ani nemůžu

v domě se topí cca na 21C, větrá. rohy jsou vhlké do výšky cca 20-25cm od podlahy - tlouštka stěny 45cm - problém je přesně tam, kde jsou 2venkovní rohy domu

díky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

volnasku,

pokud nechcte použít 100% podříznutí, musíte použít jinou metodu s účinnosti od 20-80%. Jedná se o různé chemické procesy a jiné.

Jedná se o zemní vlhkost či rosný bod na povrchu stěny? Mění se vzhled poškození? (velikost fleků?)

volnasek
hodnocení

myslím že to bude nejspíš zemní vlhkost,,,tyto 2rohy byly problém vždy (když jsem na jaře odtáhl nábytek co tam byl, byly rohy duté. omlátili jsme to na cihlu a ten kousek znovu nahodili)

jak se s tímto pracuje? našel jsem tu někde váš odkaz na jakési zmrzlé kapsle,,,použití je že se zvenku (zevnitř?) navrtá, vloží kapsle a zahodí?

tomiiika
hodnocení

0x

My jsme meli taky vlhke zdi taky do podobne vysky.

Nase zed taky byla 45cihla..vymlatil jsem cca 10cm z te zdi ( samozrejme ta zed nad sebou nemela patro nebo tak a skoro nic nenese.

Takze jsem si to mohl dovolit. Nevim jak je to u vas. Pak jsem na te vymlacene casti udelal novou izolaci. Zazdil Heluz 80 P+D a nechal jsem tam mezeru a z kazde strany vetraci mrizku a vse OK.

Na casti kde jsem si netroufl takto do zdi zasahovat jsem vymlatil omitku na cihlu. Vycistil spary.

Pak jsem pouzil sanacni system od baumitu. Sanova Prednastrik, potom Baumit Monotras H a na zaver baumit stuk na sanacni omitku.

Vse funguje perfektne.

Jestli mate stary dum..nemate tam nahodou keramicky obklad?

Nekdy se stalo ze ho predsadijou a pak jedinej problem je ten ze to taha vlhkost.V tomto pripade by stacilo ho dat pryc.

Foto by nebylo?

sanyo*

No jo, vy jste měl cihlu, ale tazatel má určitě kámen, znáte to, vybouráte jeden kámen, 3 vypadnou a je to ... Ale je nutno říci, že rady laiků jsou mnohdy zcela levnější a účinější, než rady odborníků, odborníci se často musí držet příruček a volí psané metody, které jsou nehorázně někdy drahé. Laik se drží toho, co má vyzkoušené on či jeho kamarád. Nesmí to být však na úkor bezpečnosti a zdraví lidí. Jdu teď hrnout a házet sníh, je ho tady mraky, až se vrátím, pokusím se Vám jednu metodu nastínit a nafotit. Je zcela osvědčená a stála mne pouze pár korun, práci nepočítám.

doplněno 23.02.13 12:58:

Takže, nastíním můj zásah proti kamenným zdím cca 50 cm, kdy jsem měl neustále problémy s mapami na vnitřní omítce, sanitrace omítky, tzv. puchýře, opadávání omítky. Výše viditelné vlhkosti byla asi do výše cca 50 cm. Koupil jsem si v OBI příklepové kladivo pro kutily - asi za 2000,-Kč a jak ukazuje foto, tak jsem nad zemí vysekal žlab v omítce tak, abych tak dokázal schovat tu děrovanou trubici o průměru 50 mm, kdy spíše zadní stranu trubice směrem k omítce jsem uřízl, aby trubice mohla pojímat větší odvádění vlhkosti. Není podmínklou dávat trubici v kuse, ale pouze je nutné navazovat otvory překrýváním. Trubici jsem přechodně fixoval hřebíky a zapěňoval jsem jí pistolovou pěnou. Toto jsem provedl jak vlevo tak i vpravo od dveří a pronikl jsem kolem futer do další místnosti ( verandy) kde jsem pokračoval. Jak je vidět na snímku, po určité vzdálenosti jsem dával větrací mřížkované zátky. Ve verandě jsem vyjel zakončení na další zdi ve výšce cca 180 cm a zakončil rovněž větrací mřížkou vedle vchodových venkovních dveří..Zafoukal jsem vše řádně pěnou, přetáhl perlinu, štuk a bylo to. Toto mám hotové asi cca 4 roky, není ani sebemenší náznak vlhkosti a pod. za skříní ve verandě mám odvětrání také, loni jsem maloval, odtáhl jsem skříně - ani ťuk, zatím vše šlape jak má být. Neumím odborně posoudit a vysvětlit toto odvětrání a zabránění popisovaným jevům, nevím, proč to nepokračuje a pod., to mi tak ani nevadí, pro mne je důležité, že jsem nad tím vyhrál a tečka.

doplněno 23.02.13 12:59:

Takže, nastíním můj zásah proti kamenným zdím cca 50 cm, kdy jsem měl neustále problémy s mapami na vnitřní omítce, sanitrace omítky, tzv. puchýře, opadávání omítky. Výše viditelné vlhkosti byla asi do výše cca 50 cm. Koupil jsem si v OBI příklepové kladivo pro kutily - asi za 2000,-Kč a jak ukazuje foto, tak jsem nad zemí vysekal žlab v omítce tak, abych tak dokázal schovat tu děrovanou trubici o průměru 50 mm, kdy spíše zadní stranu trubice směrem k omítce jsem uřízl, aby trubice mohla pojímat větší odvádění vlhkosti. Není podmínklou dávat trubici v kuse, ale pouze je nutné navazovat otvory překrýváním. Trubici jsem přechodně fixoval hřebíky a zapěňoval jsem jí pistolovou pěnou. Toto jsem provedl jak vlevo tak i vpravo od dveří a pronikl jsem kolem futer do další místnosti ( verandy) kde jsem pokračoval. Jak je vidět na snímku, po určité vzdálenosti jsem dával větrací mřížkované zátky. Ve verandě jsem vyjel zakončení na další zdi ve výšce cca 180 cm a zakončil rovněž větrací mřížkou vedle vchodových venkovních dveří..Zafoukal jsem vše řádně pěnou, přetáhl perlinu, štuk a bylo to. Toto mám hotové asi cca 4 roky, není ani sebemenší náznak vlhkosti a pod. za skříní ve verandě mám odvětrání také, předloni jsem maloval, odtáhl jsem skříně - ani ťuk, zatím vše šlape jak má být. Neumím odborně posoudit a vysvětlit toto odvětrání a zabránění popisovaným jevům, nevím, proč to nepokračuje a pod., to mi tak ani nevadí, pro mne je důležité, že jsem nad tím vyhrál a tečka.

Jak na vlhké rohy - bez podřezání
vlastimila

dobry den nezlobte se prosim vas prispevek me velmi zaujal ale bohuzel si neumime predstavit jak zahazet omitkou derovanou nebo rozrizlou trubici aby mohla dale odvetravat a nebyla plna omitky nemohu otevrit vase fotografie velmi bych to chtela vyzkouset dekuji za odpoved

sanyo*

Úplně žádnýn problém, v té trubici nejsou dirky jak třeba lentilky, ale jsou to milimetrové čárkované dírky, které defacto jsou mi úplně jedno, zda je zaházím, protože ten efekt má totiž nikoliv dírka zpředu zdi ale ta uřízlá trubice asi z 1/4 směrem zevnitř zdi, kde saje právě vlhko ze zdi a postupně si předává a odvádí vlhko směrem po trase tam, kde ji chci mít, nevěřil jsem, co to ze zdí udělalo, není tam sebemenší stopa po vlhkosti! Asi si to dám patentovat... podřezávat zeď mohou asi jen zazobanci, ne našinec.. Pokud se chcete dále dotazovat, doporučuji vnitřní poštu,( ale to se asi musíte zaregistrovat) nebo mi dejte vaši e-mailovou adresu a já se vám ozvu.

marts*
hodnocení

0x

Máme cca 150 starý dům(cihla) a řešili jsme podobný problém. Udělali jsme drenáže, injektáže (ty nám dělala firma) a nakonec čistě vápenné omítky. A je klid. Zeď je suchá a v baráku mnohem větší teplo - ale vysychalo to 3 roky.

jar*
hodnocení

0x

U starých kamených domů je to problém, my jsme odkopaly základy (které tam moc nebyly, takže opatrně pouze do hloubky základů), minimálně 50cm. Daly jsme na dno drenážní trubku , které byla ukončena směrem od domu, zasypaly nejdříve vrstvou písku, aby se nezničila dřenážní trubky, pak štěrk. Nohoře máne oblázky (nejsou nutné) a náme po vlhkosti. Snad to pomůže i vám.

jar, jen se zeptám, co se stane, když do děravé trubky nateče zhora deštová voda? Co se tam s ní děje?

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]