Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická pila-proč škube řetěz?

Od: kyticka777® odpovědí: 4 změna:

zdravím,a zárověň prosím o radu, mám elektrickou pilu, makala normálně prostě spokojenost ale pak mi ten můj kutil Tim řekl že mi jí poladí- nabrousil řetěz a snad ještě něco .. dnes jsem s ní řezala a nestačila jsem se divit zvuk motoru byl uplně jiný a při dojezdu řetěz škubal tohle nikdy nedělal, sáhla jsem na řetěz který byl vždycky mastný a teď? malá kapka oleje se krčila ještě kus od řetězu,jinak uplně suchý! je možné aby mi utáhl nějakým způsobem mazání?a jinak poraďte co s tím a kde jinak to utahování najdu. no jestli mi řeknete že mi to utáhl tak ho snad zabiju*zed*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Tyhle elektrické pily většinou nemají regulaci mazání. Pravděpodobně se dostal do sítka v nádržce nějaký nepořádek, nebo se skřípla hadička při čištění. Toho může být více. Nebo může být také velice napnutý řetěz. Zkuste zjistit, jestli ubývá olej dríve, jako předtím. Jestli pila maže se nejlépe pozná, když ji vytočíte na plný plyn u elektrické tedy zapnout a špičku lišty dejte proti papíru, nebo něčemu, na čem by bylo možné snadno vidět kapičky oleje. Po chvlce by se měl papír (předmět) zamastit.

přesně,pokud tomu tak není,tak jak se řetěz zahřeje tak se přidírá-ničí se a i lišta,na liště je otvor tím tam musí jít olej do žlábku,pokud sundáš lištu a řetěz a zapneš pilku tak musí být vidět vytékající olej z kanálku,bývá ve předějc pod řetězovým kolečkem,pokud nic nepoteče,bud se to ucpalo,nebo blbej olej,nevo umřelo čerpadlo,popřípadně to zkuste profouknout

jklk
hodnocení

0x

1. kontrola mazání - špičku lišty dát před karton, odstřikující olej by měl dělat stopu na kartonu)

Pokud nemaže, tak to je buď ucpané vedení oleje (rosol z biooleje) = kontrola filtru a průchodnosti vedení (pomůže nalít benzín nechat ho chvíli působit a pak propláchnout. Nebo nefunkční čerpadlo - buď opotřebené nebo stržené kvůli rosolu v oleji.

Nastavitelné čerpadlo nejde uzavřít úplně = pila by mazala málo ale mazala by, tam bych problém nehledal.

Pokud nefunguje mazání, jinak je pila v pořádku a potřebujete řezat, tak nalejte olej do nádobky a občas v ní řetěz namažte (strčit špičku lišty do oleje a nechat proběhnout celý řetěz)

2. kontrola napnutí řetězu - na spodní straně lišty řetěz přiléhá k liště, jde lehce odtáhnout od lišty cca 5-7mm. Je i možnost že řetěz je nasazený obráceně (jiný zvuk motoru...) - tam hrozí rychlé zničení řetězky (to zubaté kolečko co pohání řetěz) a rolltopu lišty.

PS manželka, motorka a pila se nepůjčujou!

jklk, to je dobrý. Vytisknu a nalepím na krabicu od pily. *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]