Nejste přihlášen/a.
Nevím jak silná je zeď. Pokud polyš přilepíte na studené straně, to je na půdě, bude to OK, jen bych přidal na síle izolantu. Co máte ve stropě za izolaci?
pokud jsem dobře pochopil, rošt je na půdě. K tomu roštu, (nevím jak vypadá) půjde určitě nalepit EPS dle potřebné tloušťky.. Podle potřeby pak povrchově upravit...
doplněno 21.02.13 19:43:to jsem to tedy popletl, páč já se ptal na strop, vy jste správně odpověděl a já reagoval opět na zateplení stěny. (říkal jsem si co to má za stěnu)
Zkuste přesněji popsat složení stropu..lze tedy zvrchu zkontrolovat složení stropu? Udělat sondu? Vyfotit?
Rošt je v místnosti na stropě a všechno ostatní a na něm jsou ty palubky.Pod roštem je strop vypadalo to jako silný sádrokarton.Když jsem totiž dělal otvor z té horní místnosti do spodní abych tam dal schody tak jsem se s tím setkal.Mezi trámy byla škvára,myslím si že to samé je nad tou místností nahoře jak se bavíme.A když vlezu úplně nahoru na půdu tak tam jsou na té podlaze dřevená prkna a pod nimi je suť-štěrk.
Přesně jak říká Milan C.
polystyren je potřeba nalepit zvenčí.Na půdě bych ale dal přednost minerální vlně,už z požárních důvodů.
JABRAKA
Jaroušku, zdravím a děkuji za souhlas. Ale osobně jsem právě z požárních důvodů pro polyš. I když to zní divně, vysvětlím. Když hoří barák, shoří téměř vše, a vata to nezachrání. naopak je více práce s jejím odstraněním. (co shoří neshnije a nemusí se odklízet..)
Přeji každému, aby nepoznal oheň v domě..
Milane,právě polystyren,i když deklarují výrobci samozhášivost,je nebezpečný proto,že se roztaví a běda,pokud je pod tím ještě někdo živý.Proto hasiči preferují na půdách a v okolí vchodů vatu.Debatil jsem s nimi u nás v paneláku,když jsme zateplovali.
JABRAKA
To Jabraka a kdo by si při požáru šel na půdu lehnout po tavící se polyš? Toto se týká spíše nad vchody do budov!
Takže na půdě no problém s polystyrenem,dal bych ne 8cm ale aspoň takových 15-20cm!
doplněno 21.02.13 21:34:Ještě doplním-i nad těmi vchody to není nutné.Většina osmipatráků vatu nad vchody nemá (Když ne většina,tak hodně-sídl Vajgar JH ) vatu ale polystyren nakonec na dvou 4p jsem dělal a taky jen polyš.ale ty co nemaj vatu mají proto nad vchody stříšku!
Jasně, chlapi, je to hlavně nad vchody a při vyšším době se musí dělat pásy z vaty, jelikož jeto pracné a kritické místo, raději dávají od (tuším) 4. patra jen vatu..
Shoří i panelák...co shoří nes...,ale to jsem již psal..
Přečetli jsme příspěvky osob, co tomu asi rozumí. Můj pohled a náhled laika je trošku jiný, pokud jsou zdi venkovní rovné , předvídám, že ano, já bych to řešil také polystyrenem. Když to zaklopíte jakoukoliv vatou, nebude to ono - myslím, tedy vizuálně, měl by jste to ještě ošetřit, protože i když jsou dnes minerální vaty, tak z těchto materiálů, chtě-nechtě se práší - no a ten vzhled , sice z půdní strany, ale přesto je to pohled na houby. Takhle tam "prdnete" polyš na lepící pěnu, vyspárujete mezery a když chcete necháte být, když vám polyš bude vadit, mužete si to zakrýt čímkoliv vhodným včetně omítky, protože nevíte, co Vás v budoucnu ještě napadne( včetně nějaké přístavby a pod.) Můj pohled...
Zdravím,
aby jste poznal opravdový efekt ze zateplení vaší místnosti na půdě,tak je nutné aby jste zateplil vnitřně ne jen stěny,ale i strop a to nejlépe
50 polystyrénem,potom teprve máte šanci poznat úspěch svého snažení,jinak budete zklamán neůspěchem.Skuste to a uvidíte,že mám
pravdu,je absolutním nesmyslem zateplovat pouze jen dvě stěny a strop ne.Stejně tak je důležitá síla polystyrénu,která ve větší síle lépe a
více, udržuje teplo v místnosti,což je také citelně znát.Hovořím o tom,ze své vlastní skušenosti,Já se totíž řídím svým vlastním rozumem,
to za prve a za druhe chcí-li něco poznat,tak to také musím vyzkoušet na vlastní kůži,když je ta možnost,to jest přesvědčit se a potom to
řešit třeba jinak.Asi by jste byl překvapen s toho,co všechno je možné vymyslet a uvést do praktického života.Nato také dojde,časem,na
těchto naších stránkách. Tak at se vám daří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.