Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý robot Eta

Od: suzymon® odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer všem. Mám ten starý robot "Eta", ten oranžový. Celé roky ho používala moje maminka hlavně na odšťavňování rybízu a teď jsem ho podědila já. Také to má mlýnek na mák. Jenomže já ztratila ten krátký šroubek, kterým se upevní mlýnek na mák. Ty dlouhé jsem měla dva a tak jsem ho dala jednomu známému, aby mi ho zkrátil na ten mlýnek na mák. To se mu nepodařilo a ještě ke všemu nějak pochroumal tu mísu *plac*, která je absolutně nepostradatelná. Já vím, že to mnohým z Vás nic neřekne, ale ti, kteří tento robot znají, budou vědět, o čem mluvím. Nemá někdo z Vás tu mísu? Nebo neporadili byste, jak bych ji sehnala? Děkuji Suzy.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Suzy mám ETA 1.012 oranžový sice je ale netuším zda je to on.V prodejně ETA v Brně nebo i na jejich stránkách seženete skoro všechno, sehnat nádobu z plastu na koktejl nebyl problém akorát je dnes už skleněná, struhadla, šneka k mlýnku na maso co jsem ho někde stratila, všechna těsnění. ETA má skoro všechny výrobky stále téměř stejné a pasujeto i na ty naše staré krámy (já na něj nedám dopustit).

ar*
hodnocení

3x

Jo jo stará dobrá Eta 0010, taky máme doma.

¨Něco nového se nechá koupit tady nadeta.cz/...

nadeta.cz/...

nadeta.cz/...

elektrik.cz/...

Taky se objevují věci na Aukru

doplněno 20.02.13 20:20:

Je to on?

doplněno 20.02.13 22:39:

Ten první a třetí odkaz se zobrazil špatně a nefunguje jako odkaz přímo na stránku, tak jedině ctrl+C pak ctrl+V. To,ale určitě znáte.

Když to ,ale prostudujete všechno tak to nevadí, třeba najdete něco co ještě potřebujete do sady a nebo do "foroty", když už se platí poštovné. ;)

Starý robot Eta
hodnocení

Pro ar a Liduš. Ano, právě jsem ho vyfotila. posílám foto. A děkuji. Motor je dobrý, jen mi teď chybí ta mísa a ten šroubek. Moc Vám děkuji. Já neumím kupovat přes Aukro, ale když to jde přes internet normálně, tak to mi určitě vytrhne "trn z paty". Ještě jednou oběma děkuji. S

Starý robot Eta #2

ladinpraha*
hodnocení

2x

Ahoj Suzy, já jsem vždycky všechno na ETU (mám tu placatou) sehnal tady.

hodnocení

Ahoj Ladine. :) Díky. Jsi hodný. Adresu si určitě opíši.

hodnocení

0x

v inzerci po bazarech, na internetu jich je více, zadejte si poptávku nebo hledejte sama.

hodnocení

Neznám, jak se do takové inzerce dostat. Mám napsat slůvko "inzerce", nebo jak? Jinak děkuji za radu, ráda budu hledat sama. Proto jsem také otázku vložila.

doplněno 20.02.13 20:18:

Také jsem tak trošičku doufala, že třeba má někdo z rádců takový přístroj doma a už ho nepoužívá. Ráda bych tu mísu od něho odkoupila. Tady mi to přijde přecejen takové, jako že jsem mezi svými. Že se mezi sebou známe a pokud by k nějaké transakci došlo, byla by bez problémů. Tedy to jsem předpokládala..

hodnocení

0x

Já měl jeho předchůdce-téměř kompletního mixer,nlýnek na kafe,převodovku na hnětač a šlehač mjen jsem neměl ty na strouhání a krouhání.Ale dodnes si vyčítám,že jsem rodal na aukru za pár kaček.Zkuste tam,nebo bazoš,odklepnuto,auktivu atd a sledovat!

doplněno 20.02.13 22:12:

JJ škoda ho,ale manželka ho chtěla vyhodit,tak jsem ho prodal a nyní nadává,že byla blbá.Co se dá dělat.

hodnocení

Diesel, to je škoda, že jste ho prodal. Já mám samozřejmě moderní a jiné roboty, ale ani jeden z nich, neumí vymačkat šťávu z kýble rybízu. To umí Eta.

hodnocení

Ještě jednou děkuji Ar za odkaz. Zítra podrobně prostuduji. Já si opravdu myslela, že na tak starý přístroj už se dnes nic nesežene. Tak jsem se o to ani nepokoušela. Maminka ho měla určitě víc, jak třicet let a teď ho mám já. Umele rybíz na šťávu fantasticky. Dělám rybízové džemy, mňam. Ale chtěla jsem udělat řepánky a nenašla ten šroubek, abych mohla umlít mák. Mám ruční mlýnek, ale to je dřina. Tak ještě jednou děkuji. Mám velikou radost *ua*

buss

Ale dá se sehnat, je třeba se nebát a zadat třeba náhradní díly eta... i na starý vysavač jsem sehnal.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím, šroubek by se dal určitě vyrobit (pokud se nepodaří sehnat originál) a dotyčná mísa by určitě šla nějak opravit.
Nebyly by nějaké fotky toho mlýnku na mák a jednotlivých sháněných detailů? Kdysi jsme doma tento typ měli (teda moje ex), ale je to základní příslušenství. V rodinném depozitáři se nacházejí ale 2 různé kompletní verze typu Pragomix, což byl starší, ještě celokovový typ. Příslušenství by tuším mělo být shodné, ale od dob, co jsem při práci s tím jako kluk u babičky asistoval (tu druhou měla maminka, ale tam jsem k tomu nesměl) jsou dávno pryč a já už si jednotlivé příslušenství zas tak detailně nepamatuju a podívat se na něj jít taky nemůžu (nemám ho doma).

A když už je tady tohle tema - pokud byste někdo měl k robotu Pragomix funkční tu kovovou převodvku, co se používala pod jednotlivé nástavce (pod mixer potřeba nebyla), dejte mi, prosím, vědět, měl bych o ní za rozumnou cenu zájem. Případně může být i nefunkční, stačilo by mi, kdyby měla v pořádku jednou z těch kovových ozubených kol uvnitř. Toto ozub.kolo bylo už v 80.letech nesehnatelné a bohužel i nevyrobitelné (myslím tím, že nevyrobitelné bylo to ozubení na tom kole).

smoula*
hodnocení

0x

Zdravím

sice je Váš dotaz dosti starý,ale zkuste mi poslat fotku té rozbité mísy :) kvůli porovnání

Kdo ví... :)

slunicko46
hodnocení

0x

Suzymon: dobrý den, Vaš dotaz je sice už starý,ale pokud se mi ozvete na muj mejl, ráda vám to co potřebujete pošlu.Na tuto stranku jsem se dostala nahodou, protoze taky cosi hledam, jako prislusenstvi na Etu 0010. Mam to totiž všechno 2 x, Jsem majitelkou dlouhá léta a dokonce jsem 1 celou sadu dostala od sestry, ktera si koupila nový. Tak pokud to ještě potřebujete, ozvěte se.

tynka*
@slunicko46 Dobrý den, ještě máte dvě sady robotu ETA 0010? Měla bych o jednu zájem. Sháním převážně převodovku, který se mi asi po dvaceti letech rozbila, ale klidně koupím celý robot s převodovkou. :)
hodnocení

Sluníčko, tak já se teprve dnes dozvěděla, že jste mi odpověděla. Ale Váš email neznám. Takže snad se sem ještě jednou podíváte. Můj je - suzymon@seznam.cz Napište, kdyby jste se sem ještě jednou vrátila. Díky. Suzy

mariejandova

Dobrý den,kdyby náhodou byl ještě k volný komplet mlýnek na mák,ozvěte se,dííííky Jandová :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]