Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsme rodina s 1 dítětem 6 let. Řekla bych, že většinu dne nejsme ani doma a všeobecně jsme klidná rodina. Ano dcera si občas proběhne po bytě a jednou za čas, když tady má kamarády tak se hluku neubráníte. Není to denně řekla bych tak 1x za 14 dní. Sousedi pon námi nám věčně klepou na topení několikrát, už byla i sousedka u nás ať se stišíme, že to není normální. Zkoušela jsem to podobrém nakonec i po zlém. Teď pouze klepe na topení. Např. včera když v kuchyni manžel vrzl židlí a spadlo mu víko od odpatkového koše. Už toho mám opravdu dost a nevím jestli se můžu nějak bránit.
Bránit se podle mě nemůžete, sousedka má prostě pocit, že jste hluční. Když byla dcera malá pouštěla mýdlové bubliny ze 4 patra a osoba žijící v 6 patře po mě chtěla umýt okna prý je má od těch bublin sám flek, taky mi to rozum nebral i tak jsem jí slíbila, že dohlídnu aby to dcera už nedělala a nabídla, že ji přispěju na saponát na okna, byla z toho chudák celá nesvá a nechtěla nic, sousedi pod námi mě neustále upozorńovali, že dcera moc dupe, dělali to do doby než začali hlídat své vnuky. Nejlépe bude se sousedy v klidu promluvit, vysvětlete jim, že to neděláte úmyslně a že se budete snažit ztišit. Nasypte si popel na hlavu i když si nemyslíte, že jste se nějak provinila u nás to pomohlo.
doplněno 20.02.13 19:01:Zkusila bych tedy paní požádat zda si mohu sednout u ni doma a dcerku bych nechala procházet, běhat doma, hned by ste věděla zda je velký hluk a zda je vůbec nějaký hluk nebo paní je jen sama, zatrpklá osoba co se takto baví. Třeba by to potom spravilo pozvání na kávu.
to už jsem zkoušela, se sousedkou jsem mluvila. A řekla jsem jí, že dceru budu krotit. Ale já jí nemám už jak krotit sedí u pohádek pak si zaběhne do pokojíčku pro pyžamo a už klepe na topení. Nevím jestli je paní nějak labilní, že musí mít naprostý klid. Nechce se mi s nikým hádat nikdy jsme neměli problém ze sousedy až teď.
Pokud bydlíte v paneláku, tak by plovoucí podlaha měla být zespodu odhlučněna další vrstvou - izolací na tzv kročejový hluk. Dále se přenáší hluk zvukovými mosty z kolmých stěn. Povrch podlahy by se neměl dotýkat kolmých stěn. Měla by tam být dilatační spára vyplněná nějakým pružným materiálem. Bohužel většina paneláků má s tím problém. Hodně utlumí koberec nebo korková plovoucí podlaha.
máme plovoucí podlahy nevím co pod tím je. Zůstala tady po původních majitelích. Už jsem se dívala, že plovoučku rozebereme a dáme ještě pod to hobru nebo izo floor, ale to tak jediné co mohu udělat a jestli to nepřestane tak už pak nevím co
při poslední diskuzi o naší hlučnosti jsem sousedku požádala jestli bych mohla k ní si poslechnout jak je to moc slyšet. Dcera dostala na povel ať běhá ano slyšet byla, ale nic hrozného a vnímala jsem jí jen proto, že jsem se na ní soustředila. Tak jak v paneláku neubráníte se, že sousedy nad sebou slyšíte, ale nebylo to nic, že bych si řekla tak to je hrůza. Sousedka byla velmi příjemná daly jsme si kávu a nakonec jsme si povídaly o všem možném. Myslela jsem, že to máme vyřešeno, ale stále nic Vyměníme ještě ty podlahy to máme v plánu na příští měsíc a jak nepomůže ani to tak už pak nevím
Myslím, že investice do podlah bude zbytečná. Mám známé co se s paneláku odstěhovali aby je nerušil, výtah,wc, automatická pračka sousedů a podobně, dnes říkají zlatý panelák ve městě jelikož na vsi jim kokrhají kohouti, zvoní několikrát denně zvony z kostela, každý všední den minimálně 2x hlásí místní rozhlas a u toho vždycky 5minut před hlášením a 5 po pustí nějakou dechovku, soused-chalupář celý víkend řeže dříví nebo seká sekačkou a úplně nejlepší je když začne něco pálit na zahradě nebo jde vesnicí pohřební průvod.
To jsou lidé,se kterými nic po dobrém nesvedete,máme taky podobnou sousedku,ta mlátila na radiátor ikdyž jsem klepala řízky,když byla u nás na návštěvě dcera s miminkek a to se třeba ve 23 h.rozbrečelo,tak než k němu dcera vstala,tak už mlátila! Takže,když začala mlátit,vzala jsem železnou trubku a mlátila jsem taky,více a déle! Tak jsme si několikrát vyměnili mlácení a ona už nemlátí a je klid a můžu klepat i 20 řízků-obrazně a už dala pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.